Social6 Mai 202011:00de George Stanciu

Lectura de 2 minute

Cireșele pe care unii încearcă să le vândă cu prețuri exorbitante în piețele de lux din Capitală au prețuri de cumpărare mai mult decât modice.

La începutul lunii mai încep să apară primele cireșe de import, iar vestea ajunge, inevitabil, la știri. Asta deoarece primele cireșe pe care le vând comercianții au prețuri la care trebuie să te uiți de câteva ori înainte să te asiguri că sunt reale.

Un kilogram de cireșe ajunge în anumite piețe din București chiar și la 150 de lei. Cu toate acestea, prețul de cumpărare al acestora este infim, de aproximativ 6-7 lei pe kilogram.

Gheorghe Voica, pomicultor din Argeș, spune că ”Astea care sunt cu 150 de lei sunt cireşe aduse din import. Un euro, un euro jumătate, mai mult nu e kilogramul de cireşe”, conform mediafax.ro. În același timp, acesta spune că nu va putea vinde cireșele cu mai mult de 5 lei pe kilogram.

Mihail Coman, cercetător la Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultură din Argeș, spune că nu există niciun cireș copt în colecția de soiuri din Pitești. Acesta subliniază că nici măcar cireșele de proastă calitate nu s-au copt.

Citeste si:
Orban confirmă: Nicușor Dan rămâne candidatul PNL și USR-PLUS...
Orban confirmă: Nicușor Dan...

Primele cireșe, de la 80 la 150 de lei kilogramul

În câteva piețe din București au apărut deja cireșele, iar momentan sunt cele mai scumpe fructe pe care le poți găsi în țară. Dacă cele mai scumpe cireșe pe care le poți găsi sunt scumpe, cele mai ieftine pe care le-ai putea cumpăra acum sunt... tot scumpe.

În Piața Floreasca, una dintre piețele de lux din București, poți găsi cireșe ”ieftine” momentan, cu doar 80 de lei kilogramul.

Într-o altă piață de lux din București, însă, trebuie să pui aproape dublu dacă vrei un kilogram de cireșe. Aici, fructele venite din străinătate costă 150 de lei kilogramul.

Citeste si:
Prețurile călătoriilor aeriene explodează. Bilet de 7.000 de dolari...
Prețurile călătoriilor...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.