Social5 Mai 202010:55de George Stanciu

Lectura de un minut

Pentru că a început luna mai, au apărut și primele cireșe în piețe, însă prețurile fructelor te vor face să stai foarte departe de ele.

În câteva piețe din București au apărut deja cireșele, iar momentan sunt cele mai scumpe fructe pe care le poți găsi în țară. Dacă cele mai scumpe cireșe pe care le poți găsi sunt scumpe, cele mai ieftine pe care le-ai putea cumpăra acum sunt... tot scumpe.

În Piața Floreasca, una dintre piețele de lux din București, poți găsi cireșe ”ieftine” momentan, cu doar 80 de lei kilogramul.

Într-o altă piață de lux din București, însă, trebuie să pui aproape dublu dacă vrei un kilogram de cireșe. Aici, fructele venite din străinătate costă 150 de lei kilogramul.

Dacă mai ai ceva răbdare, însă, și treci peste valul de reportaje ce vor urma cu privire la cireșele extrem de scumpe, vei putea cumpăra spre final de mai și început de iunie cireșe românești, iar prețul de început va fi de aproximativ un sfert din cel al cireșelor venite de peste hotare.

Citeste si:
Situație românească: inflația a scăzut, dar prețurile de la raft au...
Situație românească: inflația...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.