Social 4 Mai 2020 14:47

Klaus Iohannis a făcut declarații cu privire la starea de urgență și la ce va urma după expirarea acestei măsuri.

Președintele României a ținut să precizeze încă de la bun început că nu va prelungi încă o dată starea de urgență în România. Astfel, actuala stare de urgență va lua sfârșit pe 14 mai, iar ulterior, țara intră în stare de alertă.

”Am analizat situația în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic și al stării de urgență. Dați-mi voie să încep cu ceva de zilele care au trecut, weekendul de 1 mai. Sunt mulțumit de felul în care oamenii au reacționat la apelul autorităților. Astăzi am analizat mai multe chestiuni și unele din deciziile pe care le-am luat sunt: starea de urgență nu va fi prelungită și în acest fel data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență, din 15 mai vom intra în stare de alertă.”

Astfel, președintele spune că nu va mai fi nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru circulația în localitate. În ceea ce privește deplasarea între localități, aceasta va fi permisă doar în cazul unor motive justificate - Iohannis menționează că și activitățile sportive (spre exemplu, mersul cu bicicleta) în afara localităților vor fi permise. Șeful statului a mai afirmat că în cazul localităților și comunităților aflate în carantină, aceste măsuri nu vor fi ridicate până când riscul epidemiologic nu va scădea.

Saloanele de înfrumusețare, cabinetele stomatologice și alte mici afaceri similare vor putea fi redeschise odată cu încetarea stării de urgență, conform președintelui. În cazul acestora, vor fi luate toate măsurile posibile de prevenție a răspândirii bolii.

În continuare, va rămâne interdicția asupra deplasării în grupuri mai mari de 3 persoane.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.