Premierul Ludovic Orban a vorbit despre restricțiile de circulație care vor exista după 15 mai, dar și despre prețul pe care îl vor avea măștile de protecție.

Prim-ministrul spune că deplasările între localități nu vor fi posibile fără un motiv întemeiat după data de 15 mai, deoarece riscul epidemiologic este crescut în astfel de condiții. Ar putea fi permise, totodată, mai multe tipuri de deplasări, însă pentru turism, situația rămâne mai mult decât incertă.

”Facem o evaluare a riscurilor în funcție de deplasare pentru a putea stabili care sunt tipurile de deplasări în afara localității pe care le vom permite. În ceea ce privește sezonul turistic, e prematur să facem anunțul sau să luăm decizii. Ne-am dori ca să existe posibilitatea reală ca oamenii să-și petreacă concediile în destinații de vacantă, dar nu se poate anunța acum cu certitudine dacă se va da drumul la activități. Asta va depinde de evoluția epidemiologică”; a declarat premierul.

Întrebat și despre măștile de protecție, care devin obligatorii în spații închise și în transportul în comun, după 15 mai, premierul afirmă că ”se vor vinde la prețuri competitive, care le vor face atractive.”

Autoritățile se gândesc și la persoanele cu posibilități reduse, iar acestea ar putea primi sprijin în ceea ce privește măștile de protecție: ”în ceea ce privește acordarea de măști pentru persoane care au venituri mici, avem ca obiectiv distribuirea fără bani a măștilor pentru aceste categorii de persoane”


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.