Social28 Aprilie 202013:15de George Stanciu

Lectura de un minut

Premierul Ludovic Orban a discutat despre relaxarea restricțiilor începând cu 15 mai, dar și despre cum vor avea loc deplasările între localități.

Acesta a declarat că ”este cert” faptul că restricțiile de circulație în interiorul localităților vor fi ridicate după data de 15 mai. Totodată, vor exista restricții pentru circulația între localități.

”În ceea ce priveşte interiorul localităţii, va fi o deplasare fără restricţii. Deplasarea în afara localităţii – se vor păstra anumite restricţii, pe care urmează să le definim în perioada care va urma. Dar va exista posibilitatea de deplasare şi în afara localităţilor”, a afirmat Orban, citat de libertateapentrufemei.ro.

Dacă se respectă regulile de distanțare socială, e foarte posibil ca parcurile și hotelurile să fie redeschise. Resturantele sau locurile de joacă, însă, vor rămâne închise ceva mai mult timp după data de 15 mai.

Premierul spune că ”nu cred că se poate renunţa la restricţia legată de spectacole, unde se aduna un număr foarte mare de persoane şi riscul de transmitere a virusului este foarte mare. În general, locurile în care se adună foarte multă lume şi stau o perioadă de timp şi la o distanţă mică se vor relua mai greu.”

Citeste si:
Ludovic Orban avertizează: "Putem ajunge la noi masuri de restricții"
Ludovic Orban, avertisment...

Pe de altă parte, acesta subliniază că parcurile au un risc epidemiologic scăzut, așa că ar putea fi parte a măsurilor de relaxare. Locurile de joacă, însă, au șanse să rămână închise .

De asemenea, va fi păstrată restricția cu privire la numărul maxim de persoane care se pot deplasa în exterior. Grupurile mai mari de trei persoane nu vor fi permise.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.