Există riscul ca restricțiile de circulație să nu fie relaxate odată cu ziua de 15 mai, iar Raed Arafat a vorbit despre acest scenariu.

Șeful DSU a discutat despre scenariul în care relaxarea restricțiilor ar putea să nu mai aibă loc pe 15 mai, lansând astfel un avertisment către populație.

Arafat spune că, dacă în următoarele două săptămâni, oamenii nu vor respecta măsurile de distanțare fizică și celelate prevederi ale ordonanțelor, relaxarea restricțiilor ar putea fi amânată.

Nu putem astăzi, când suntem încă în aprilie, să spunem că pe 15 mai vor fi luate cutare măsuri. Sunt unele deziderate, pe care nu trebuie să le transformăm în speranțe pentru oameni până nu vedem cum evoluează în următoarele două săptămâni și care depind foarte mult de respectarea măsurilor care sunt impuse în perioada asta. Mai avem aproximativ două săptămâni și către sfârșitul celor două săptămâni, înainte de 15 mai, o să se cristalizeze realmente situația, ce decizii vor fi luate, ce poate fi relaxat. Sper ca oamenii să ne înțeleagă. Acest lucru e foarte greu de făcut și dacă acum începem să dăm măsuri clare care vor fi luate, că sigur se va lua, înseamnă că noi păcălim oamenii sau suntem iresponsabili. Trebuie să așteptăm să ne apropiem cât de mult de perioada respectivă ca să spunem ce măsuri se vor lua”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3, conform libertateapentrufemei.ro.

Retail jobs

”Dacă situația se înrăutățește, s-ar putea să nu mai fie 15 mai”

Raed Arafat a subliniat încă o dată importanța următoarelor două săptămâni pentru eventuala relaxare a restricțiilor.

„Noi insistăm să se respecte toate regulile. Dacă vedem că situația merge altfel decât sperăm, poate că măsurile pe care am vrut să le luăm nu le mai luăm. Trecem printr-o perioadă dificilă, dar mai avem de răbdat două săptămâni. Dacă astea le răbdăm și vedem în data de 15 că situația e chiar ok, atunci e un lucru bun pentru toți că pot începe măsurile de relaxare graduală, cu măsurarea impactului între măsurile respective și luând măsurile cele mai puțin riscante la început și, încet-încet, creștem gama măsurilor de relaxare. Dacă începem înainte de 15 și ne bucurăm o săptămână că nu a fost nimic și brusc ne trezim într-o săptămână – două că avem deja mii de cazuri, că avem sute de cazuri în Terapie Intensivă și ne transformăm în alt scenariu, va fi mult mai rău”, a afirmat șeful DSU.

Citeste si:
Șoșoacă, amendată cu 5.000 de lei pentru jigniri la adresa lui Raed...
Șoșoacă a fost amendată cu...

Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.