Ministrul Marcel Vela a anunțat luni seară o nouă Ordonanță Militară. Noul document face referiri la intervalul orar la care persoanele de peste 65 de ani pot ieși din casă, dar și la măsurile referitoare la transportul aerian.

Astfel, se relaxează interdicțiile pentru cei de peste 65 de ani, care pot acum circula între două intervale orare - de la 7 la 11 și de la 19 la 21.

Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani se vor putea deplasa fără restricții în interes profesional sau pentru asistență medicală absolut necesară, de pildă, tratamente oncologice. Aceeași regulă se aplică și în cazul persoanelor care se ocupă de activități agricole sau de comercializare a produselor agricole.

Mai multe zboruri suspendate până la 14 mai

Odată cu Ordonanța Militară 10, se prelungește cu încă 14 zile suspendarea zborurilor spre și dinspre Spania.

A mai fost prelungită și măsura suspendări zborurilor spre Austria, Belgia, Elveţia, SUA, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Olanda, Turcia şi Iran şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din ţara noastră, pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai, până în data de 14 mai, inclusiv.

Și zborurile către Franța și Germania rămâne suspendate pentru o perioadă de încă 10 zile începând cu data de 5 mai până în data de 14 mai inclusiv.

Relaxarea se va face treptat

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a mai spus că relaxarea după 15 mai se va face treptat și a făcut apel la populație să dea dovadă de responsabilitate.

„Mulţi dintre dumneavoastră m-au întrebat cum va arăta relaxarea de după 15 mai. Vă răspund acum, public: relaxarea va fi graduală, iar după data de 15 mai trebuie să fim cu atât mai responsabili în ceea ce priveşte respectarea regulilor. Ştiu că se apropie data de 1 mai, că vremea este frumoasă şi ne face să ne gândim la o plimbare în parc sau la concediu, dar în acelaşi timp este momentul să ne analizăm priorităţile şi să ne dăm seama de ce ceea ce contează cu adevărat: sănătatea şi protejarea atât a noastră, cât şi a celor dragi”, a spus ministrul de Interne, potrivit Mediafax.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Aprilie 2020 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.