Social24 Aprilie 202012:15de George Stanciu

Lectura de un minut

Noua șefă a comisiei anti-Covid îi dă o primă replică Gabrielei Firea, după ce primarul a declarat că ia în calcul deschiderea parcurilor după 15 mai.

Venită la șefia comisiei științifice a Ministerului Sănătății, cu privire la pandemia de coronavirus, Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, i-a aruncat deja o primă replică Primarului Capitalei.

În timp ce Firea analizează posibilitatea deschiderii parcurilor odată cu data de 15 mai, Adriana Pistol afirmă clar că nu ar trebui să se pună problema de o astfel de situație: „Cum am spus, nu. Eu cred în distanțarea socială. Încă suntem într-o pantă ascendentă. OK, putem merge la serviciu, eventual în niște condiții pe care le putem gândi. Nu înseamnă că reluăm activitățile în totalitatea lor”,

Noua șefă a comisiei anti-Covid spune că nu trebuie să ne gândim că vom putea relua de la bun început toate activitățile cu care am fost obișnuiți până la venirea pandemiei. Dacă revenim la normalul dinainte prea brusc, putem avea de-a face cu o nouă creștere a numărului de îmbolnăviri.

„Și dacă testăm asupra personelor pozitive trebuie să instituim măsuri, apropo de relaxare. Sigur că important e detectăm cât mai rapid cazurile pozitive, apoi, în jurul acestor persoane, dacă sunt contacte trebuie și ele testate ca să vedem dacă și din ele sunt unii pozitivi. Deci detecția rapidă e esențială. Asociate vor fi și măsurile respective, pentru că dacă doar testăm și după aceea ne plimbăm pe stradă, testarea nu ne va ajuta”, a mai afirmat Adriana Pistol, conform stiripesurse.ro.

Citeste si:
Orban, după scandalul făcut de Bădulescu: ”Și-au dat foc la valiză!”
Orban, după scandalul făcut...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.