Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit într-un interviu cu Ion Cristoiu despre testarea bucureștenilor de COVID-19, sperând ca acest proiect să nu fie afectat de demiterea lui Streinu-Cercel de la șefia comisiei științifice anti-Covid.

Testarea...eu spun că nu a eșuat. Eu vreau să vă spun un lucru. Când am vorbit cu Streinu-Cercel despre testarea bucureștenilor și despre dorința de a descoperi cât de mult s-a dus virusul în comunitatea din București, eu n-am bănuit nicio secundă că va stârni astfel de reacții. (...) Noi am încheiat un protocol cu Institutul Matei Balș în care ne-am asumat anumite răspunderi, Primăria Capitalei și cele șase primării de sector. (...)

Noi am comandat teste, cam 40% dintre ele au venit în țară. Eșantionarea era aproape gata, deci practic ar trebui să demareze. Nu știu exact care este ziua în care va decide dl Cercel să înceapă. Sper să nu fie nicio încetinire a acestui proiect atât de necesar, din cauza faptul că a fost eliminat din acea comisie și înlocuit cu altă persoană, cu dna Adriana Pistol, și să nu afecteze acest proiect. Repet, el este unul necesar. (...) Sper să nu fie oprit. Asta ar fi o crimă”, a spus Gabriela Firea, citată de stiripesurse.ro.

Adrian Streinu-Cercel, demis de la șefia comisiei științifice anti-Covid

Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la șefia comisiei științifice anti-Covid, joi, în urma recentelor declarații făcute în spațiul public.

Streinu-Cercel a publicat recent un document intitulat “Programul “VACANŢA MARE”, de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19” și cuprinde măsuri drastice.

Spre exemplu, doctorul Cercel propune separarea bătrânilor de familie și izolarea acestora pentru o perioadă de încă 3 luni.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat joi că l-a demis pe Streinu-Cercel din funcția pe care o deținea în cadrul comisiei științifice a Ministerului Sănătății, cu privire la pandemia de coronavirus.

Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia științifică de la nivelul ministerului”, a declarat Nelu Tătaru cu privire la decizia de demitere a lui Streinu-Cercel din funcția pe care o ocupa.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Locul său va fi luat de Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Aprilie 2020 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.