Social21 Aprilie 202008:00de Violeta Olteanu

Lectura de un minut

Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” a propus mai multe măsuri pentru perioada de după relaxare măsurilor de distanțare socială.

Proiectul este intitulat “Programul “VACANŢA MARE” de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19” și cuprinde măsuri drastice.

Spre exemplu, doctorul Cercel propune separarea bătrânilor de familie și izolarea acestora pentru o perioadă de încă 3 luni.

Acesta a mai identificat o categorie de risc - personale cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani și propune izolarea totală "acolo unde este posibil (în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie, respectiv acolo unde se poate lucra de acasă) şi decalarea programului de lucru astfel încât să înceapă munca la 7.30", se arată în documentul trimis de doctor către Mediafax.

La scurt timp de la publicarea proiectului în mass media, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că nu ia în considerare aceste propuneri.

Citeste si:
Bărbat care nu a mai ieșit din casă de un an și jumătate, infectat...
Un bărbat care nu a mai ieșit...

În acest moment, dezbaterile publice referitoare la unele propuneri privind măsurile de relaxare a restricţiilor privesc iniţiative individuale, care nu au făcut obiectul analizelor sau deciziilor la nivelul forurilor autorizate. Astfel de propuneri vor fi discutate cu toţi factorii implicaţi în gestionarea situaţiei răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ţinând cont de toate riscurile şi de identificarea măsurilor care pot fi implementate pentru a garanta sănătatea cetăţenilor”, se arată într-un comunicat trimis de GCS.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.