Social4 Mai 202010:04de George Stanciu

Lectura de un minut

Ministrul Educației, Monica Anisie, va anunța în cursul zilei de luni calendarul pentru înscrierea la grădiniță și la clasa pregătitoare, ce se mută online.

Pentru că situația actuală nu permite aglomerațiile și pentru că, în cazul înscrierilor la grădiniță, cam asta s-ar fi întâmplat între alergătura părinților de colo colo, lucrurile se mută în direcția ceva mai bună, adică în online.

În cadrul unei intervenții pentru Digi24, Monica Anisie a afirmat că în cursul zilei de luni va fi anunțat calendarul înscrierii pentru grădiniță și pentru clasa pregătitoare.

Conform acesteia, evaluarea pentru clasa pregătitoare va fi sistată, iar în locul său va fi oferită o declarație pe proprie răspundere a părinților. De asemenea, grădinița la care au fost înscriși copii va trimite către școală o fișă de evaluare psihosomatică.

Monica Anisie are, începând cu ora 9:00, o videoconferință cu inspectorii școlari generali, pentru a fi stabilite toate procedurile necesare pentru înscriere.

Citeste si:
Admitere online la cea mai mare instituție de învățământ superior...
Admitere online la cea mai...

Ministrul Educației a fost întrebat și despre redeschiderea creșelor și a grădinițelor. Anisie a afirmat că momentan nu există o decizie finală, dar că atunci când medicii vor spune că nu mai există niciun pericol, ele ar putea fi redeschise.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.