Social30 Aprilie 202017:10de Cristina Marin

Lectura de un minut

Vârstnicii şi oamenii străzii din Bucureşti vor putea fi testați pentru COVID-19. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat joi, în ședința Consiliului General al Primăriei Capitalei că testele vor fi achiziţionate prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASMB).

„Primul proiect pe ordinea de zi se referă la posibilitatea DGASMB de a putea să achiziţioneze teste, precum şi servicii de prelevare şi de diagnosticare pentru beneficiarii Direcţiei de Asistenţă Socială şi mă refer aici la seniorii din căminele noastre şi de asemenea, la persoanele care nu au adăpost şi sunt în centrele noastre dedicate acestei categorii sociale”, a declarat edilul, citat de antena3.ro

De asemenea, Firea a explicat prevederile proiectului de testare în masă.

„Avem cadrele medicale pregătite, avem punctele unde să se realizeze aceste testări, întreg circuitul medical, din păcate blocada există. Este foarte dureros să vezi cum DSP-urile din alte judeţe colaborează cu autorităţile publice locale, avizează aceste testări ale populaţiei pentru a afla nu doar cum a circulat virusul în comunitate, ci şi situaţia la zi, iar din păcate ceea ce e permis în alte zone ale ţării, în Bucureşti este blocat”, a mai adăugat aceasta.

Firea, despre cheltuielile PMB: Suntem în impas financiar, dar nu lăsăm bucureștenii fără protecție

Primarul municipiului Bucureşti a anunţat, joi, că Primăria a cheltuit în această perioadă de criză sanitară 10 milioane de euro şi a primit zero lei la rectificarea bugetară naţională.

Citeste si:
Bădulescu depune plângere împotriva lui Nicușor Dan: A spus că îmi...
Bădulescu depune plângere...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.