În urma anchetei epidemiologice efectuate la o brutărie din Alba Iulia, s-a constatat ca cinci angajaţi și administratorul acesteia sunt infectaţi cu noul coronavirus, astfel că brutăria și toate punctele de lucru au fost închise. Astăzi vor fi testați 100 de angajați.

DSP Alba a comunicat, marți, că administratorului unei societăți de panificație din Alba Iulia este posibil contaminat cu noul COVID-19. Ulterior, acesta a fost internat în județul Cluj.

Reprezentanții DSP s-au autosesizat și au început o anchetă epidemiologică, iar miercuri au depistat 5 angajați contaminați, aceștia muncind în birouri.

Activitatea brutăriei a fost imediat suspendată, iar inspectorii DSP Alba au mers la toate punctele de lucru ale societății.

„Precizăm că în lipsa unor documente oficiale sau a unor buletine de analiză, conform legii în vigoare nu se putea lua măsura suspendării activității societății sau izolării personalului. S-a luat decizia de suspendare a întregii activități a societății, la toate punctele de lucru, întrucât nu se cunoșteau date exacte cu privire la contactul angajaților depistați pozitiv cu ceilalți angajați de la celelalte puncte de lucru și DSP Alba a preferat să aplice principiul prudenței până la definitivarea anchetei epidemiologice și testarea întregului personal”, se arată într-un comunicat transmis de către DSP Alba, potrivit digi24.ro

Citeste si:
Soluții eficiente care duc la creșterea productivității în cadrul...
Soluții eficiente care duc la...

Conform acesteia, virusul nu se poate transmite prin produsele alimentare, dar nespălarea mâinilor poate favoriza transmiterea virusului.

DSP Alba a decis testarea tuturor angajaților societății implicați în producție, desfacere și personal administrativ, în total fiind vorba de peste 100 de persoane.

Până la obținerea rezultatelor de laborator, brutăria este închisă, iar în timpul suspendării, în toate punctele de lucru se face dezinfecție și igienizare.

Citeste si:
Alba Iulia: DSP solicită 71 de paturi şi creşterea capacităţii ATI
Alba Iulia: DSP solicită 71...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.