Căminul de bătrâni ”Sfântul Ilie” din Galați raportează cifre sumbre, după ce 33 dintre persoanele aici au decedat, iar bilanțul este așteptat să crească.

După ce la căminul ”Sfântul Ilie” din Galați a ajuns coronavirusul, lucrurile au luat o turnură tragică și zeci de bătriâni de aici și-au pierdut viața.

Astfel, cel mai recent bilanț al deceselor este de 33, după ce în ultimele 24 de ore alte două persoane de aici și-au pierdut viața. Este vorba despre un bărbat de 61 de ani și de unul în vârstă de 97 de ani.

Aceștia erau internați la Spitalul Județean și la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, ajungând aici acum aproximativ două săptămâni. Amândoi au murit din cauza complicațiilor apărute, dar aveau și afecțiuni preexistente, între care probleme cardiovasculare, renale, dar și Alzheimer.

În Galați, alte 60 de persoane cu vârste înaintate mai sunt tratate în prezent pentru coronavirus.

În ceea ce privește căminul de bătrâni, acolo se mai află alte 50 de persoane care nu au suferit infectare cu coronavirus. Pentru că cea mai mare parte a personalului de aici s-a îmbolnăvit odată ce a izbucnit epidemia, autoritățile locale au relocat infirmere și asistente de la alte unități medicale, pentru a-i ajuta pe bătrâni în continuare, fără să le pună viețile în pericol.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.