Autoritățile urmează să decidă dacă și cand se vor putea relua cursurile. Unul dintre scenariile luate în calcul de ministrul Educației, Monica Anisie, este acela de a prelungi anul școlar cu o săptămână, în vară.

Decizia finală a reluării cursurilor se va face doar în baza un unui plan bine pus la punct, cu consultarea Ministerului Sănătății.

Una dintre măsurile luate în acest sens, valabilă în cazul tuturor cetățenilor după ridicarea stării de urgență, este purtarea obligatorie a măștilor de protecție de către elevi și cadrele didactice.

Trebuie să luăm în calcul ca această prezenţă a elevilor la cursuri să nu cumva să înrăutăţească situaţia îmbolnăvirilor. Bineînțeles că trebuie să existe mai multe planuri pentru că lucrurile se schimba de la o zi la alta și nu putem avea certitudini cu ce se întâmplă în scurt timp”, a spus Monica Anisie.

Ministrul spune că toată lumea va trebui să se protejeze, iar copii trebuie să învețe să respecte regulile de igienă și protecție.

Va trebui în timp să purtăm mască, să ne protejăm, să îi protejăm pe ceilalți din jurul nostru și aceleași măsuri să le luăm și la nivelul copiilor. Să îi învățăm că trebuie să respecte anumite reguli de igienă”, a mai spus ministrul Educației.

Liderul sindical „Spiru Haret”, Marius Nistor, nu este de acord cu unele dintre măsuri, considerând că cei mici nu vor putea sta cu măștile de protecție pe față toată ziua.

Vor trebui create condiții deosebite pentru desfășurarea acestora în condiții de siguranță, ținând cont că un număr foarte mare de copii și adulți vor intra în contact. Dacă stăm să ne gândim numai la unitățile de învățământ preșcolar și unitățile de învățământ gimnazial, cu precădere clasele mici, care sunt suprapopulate cu efective de peste 35 de preșcolari sau elevi, este imposibil să asiguri o anumită distanță, de cel puțin 1.5 metri, este imposibil să ții cu măscuța pe față timp de 4, 5 sau chiar 10 ore pe zi, este imposibil să le asiguri condițiile necesare, condiții de igienă, atâta timp cât știm foarte bine cât au investit autoritățile locale sau cât nu au investit autoritățile locale în asigurarea de săpun, detergenți și biocide în învățământ”, a declarat Marius Nistor, potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.