Valer Kovacs, polițistul care a afirmat că șefii pun presiune pe subalterni să dea mai multe amenzi, a publicat și dovezi ale acestor afirmații.

Ieri, jurnaliștii de la Libertatea au publicat un interviu cu Valer Kovacs, care a dat detalii despre presiuniile pe care le fac șefii din poliție, mai ales în această perioadă. Polițistul spune că cei de sus se află într-o competiție, iar că astfel polițiștii din stradă sunt constrânși să dea amenzi, mai ales în starea de urgență.

Kovacs a revenit și, într-o postare pe Facebook, a publicat screenshot-uri dintr-o conversație de pe WhatsApp.

Acesta mai spune că atât el, cât și colegul său de patrulă, au fost sunați în cursul zilei de ieri, la final de tură, de către comisarul șef Radu Tufiș. Acesta i-a întrebat pe amândoi câte sancțiuni au dat, cu toate că la final de program, cei doi oricum ar fi raportat situația din timpul turei de lucru.

Tufiș le-a trimis subalternilor săi un mesaj primit de la alți șefi de poliție, în care se raportau o activitate de teren și numărul de sancțiuni date. Unul dintre polițiștii din grupul de WhatsApp, însă, remarcă ironic că ”și eu mai mint, dar nici chiar așa”, după ce a observat că în timpul acțiunii au fost sancționați 9 biciciliști, cu toate că numărul acestora s-a redus drastic de când a fost instituită starea de urgență.

Competiție de dat amenzi, în loc de prevenție

Acesta spune că nu polițiștii sunt într-o competiție pentru a da mai multe amenzi, ci șefii. Cine are mai multe amenzi pe structură, conform lui Kovacs, primește salarii de merit și poate fi avansat mai devreme.

Valer Kovacs subliniază că șefii nu doar că încurajează polițiștii să dea amenzi, ci pun presiune pe aceștia. Întrebat despre cum fac șefii asta, polițistul dă un exemplu: ”Haideți că se poate, uitați la alte structuri, uitați la ăia câte amenzi au. La noi de ce nu se poate?”

Kovacs spune că a fost sancționat de câteva ori pentru ieșirile sale publice. Acesta afirmă că în două săptămâni a primit două sancțiuni, una după alta, pentru că a vorbit despre neajunsurile polițiștilor, în calitate de lider sindical. Acum, acesta se așteaptă să fie sancționat din nou, mai ales în urma interviului și a imaginilor publicate pe Facebook.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.