Social8 Aprilie 202018:20de George Stanciu

Lectura de un minut

Alexandru Rafila a discutat despre sărbătorile de Paște și îi îndeamnă pe români, asemenea președintelui Iohannis, să rămână acasă în acele zile.

În cadrul unei intervenții la Digi24, președintele Societății Române de Microbiologie a discutat despre situația sărbătorilor de Paște.

Acesta spune că o persoană poate infecta alți trei oameni, iar că numărul de cazuri se poate tripla la fiecare câteva zile.

”Gândiți-vă că numărul de cazuri de triplează în câteva zile și lucrul acesta pune o presiune incredibilă pe sistemul de sănătate, mai ales dacă vorbim de persoane vârstnice, pentru că reunirea familiilor, de Paște, poate să afecteze în primul rând persoanele vârstnice”, a declarat Rafila.

Acesta le reamintește oamenilor că România se află momentan într-o poziție privilegiată. Țara are relativ puține decese, iar virusul nu a ajuns la foarte multe persoane de peste 70 de ani. Totuși, renunțarea la măsurile de prevenție din timpul Paștelui ar putea schimba brusc cursul epidemiei.

Citeste si:
Producătorul de telefoane OPPO intră oficial pe piața din România
Producătorul de telefoane...

Alexandru Rafila a discutat și despre scenariul în care alți români se vor întoarce acasă de Paște, de peste hotare: ”Cei care se întorc trebuie să înțeleagă că limitarea intrării în țară e esențială pentru a nu răspândi boala în comunitate. Aceste reglementări privind carantina nu fac altceva decât să vină exact în această întâmpinare a unei nevoi de sănătate publică. Nu e o reglemenare împotriva cuiva ci, dimpotrivă, e menită să salveze multe îmbolnăviri și mai ales multe vieți”, arată libertatea.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.