Social 6 Aprilie 2020 09:12

Medicul Alexandru Rafila a vorbit din nou despre ridicarea restricțiilor și a menționat că acest proces ar putea fi diferit pentru diverse zone ale țării.

În cadrul unei intervenții pentru Digi24, Rafila a vorbit din nou despre momentul când restricțiile de circulație și nu numai ar putea fi relaxate.

Acesta spune că este important contextul local pentru o relaxare, astfel că nu toată țara poate beneficia de aceeași măsură.

Rafila face referire la zonele precum Țăndărei, Ialomița, unde oamenii sunt iresponsabili și se opun măsurilor de restricție. Astfel, în astfel de zone nu vor putea fi relaxate măsurile restrictive.

”După 15 mai putem relaxa, dar doar în funcție de contextul local. Nu putem lua aceeași măsură pentru întreaga țară. Dacă sunt zone, cum e Țăndărei, unde există încă iresponsabilitate din partea cetățenilor care se opun măsurilor, acolo nu se vor putea lua niciun fel de măsuri de relaxare,” a declarat Rafila, citat de stiripesurse.ro.

Acesta a vorbit din nou despre data de 15 mai ca dată de posibilă relaxare a restricțiilor, afirmând că aceasta se bazează pe o eventuală scădere constantă a numărului de cazuri: ”Am dat o dată care ar putea fi un moment până la care să avem o scădere a numărului de cazuri mai multe zile, o săptămână, zece zile. Dar măsurile la nivelul fiecărui oraș, județ, nu pot fi relaxate dacă acolo evoluează un focar care trebuie ținut sub control. Aceste măsuri trebuie luate în funcție de situația din fiecare zonă a acestei țări.”

Localnicii din Țăndărei, păziți cu trupe speciale

Orașul a fost introdus în carantină de către autoritățile centrale. În cursul zilei de vineri, câteva zeci de polițiști și membri ai trupelor speciale au fost detașați la Țăndărei, pentru a-i convinge pe oameni să stea în case. De asemenea, 23 de militari au ajuns în oraș, pentru a sprijini forțele MAI.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

”Faptul că cetăţenii din Țăndărei n-au respectat niciun fel de recomandare, nicio interdicţie, a dus la situaţia în care avem decedaţi. Nici cele mai elementare soluţii! În primul rand autoizolarea nu au respectat-o. A fost şi un aflux continuu, 800 de perssoane de etnie rromă au venit în această perioadă,” a declarat prefectul de Ialomița, Tonița Manea, citat de adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.