Social 3 Aprilie 2020 16:56

Orașul Țăndărei a devenit o bombă epidemiologică, iar autoritățile ar putea decide închiderea acestuia, în curând.

După Suceava, Țăndărei ar putea deveni al doilea oraș din România care este supus carantinei totale. Situația a degenerat rapid în orașul ialomițean, care acum este o adevărată bombă epidemiologică din cauza răspândirii coronavirusului în comunitate.

În Țăndărei s-au înregistrat deja patru decese, unul dintre ele fiind și cea mai tânără victimă a virusului. În data de 26 martie, un bărbat cu vârsta de 39 de ani, fără alte afecțiuni, a decedat. Analizele care confirmau boala au sosit abia la două zile după ce acesta a decedat.

Orașul are aproximativ 14.000 de locuitori, iar în ultimele săptămâni acasă peste 800 de persoane, din străinătate. Aceștia nu au respectat măsurile de autoizolare și au răspândit virusul în comunitate.

”Faptul că cetăţenii din Ţăndarei n-au respectat niciun fel de recomandare, nicio interdicţie, a dus la situaţia în care avem decedaţi. Nici cele mai elementare soluţii! În primul rand autoizolarea nu au respectat-o. A fost şi un aflux continuu, 800 de perssoane de etnie rromă au venit în această perioadă,” a declarat prefectul de Ialomița, Tonița Manea, citat de adevarul.ro.

Orașul a fost deja propus către carantinare de către autoritățile centrale. În cursul zilei de vineri, câteva zeci de polițiști și membri ai trupelor speciale au fost detașați la Țăndărei, pentru a-i convinge pe oameni să stea în case. De asemenea, 23 de militari au ajuns în oraș, pentru a sprijini forțele MAI.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.