Social 2 Aprilie 2020 16:57

Medicii care demisionează în aceste zile și-ar putea pierde dreptul de a practica meseria.

Zeci de meidici au demisionat în ultimele zile, pe fondul temerilor legate de coronavirus.

Din această cauză, Guvernul ia în calcul posibilitatea ca acești medici să rămână fără dreptul de a-și practica meseria. De asemenea, există și posibilitatea prelungirii perioadei de preaviz.

„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătății. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aș da dreptul să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgență, prin derogare de la prevederile Codului Muncii. Interzicerea dreptului de practică (n.r) este o propunere formulată de foarte mulți şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată”, a afirmat Ludovic Orban la Europa FM, conform stiripesurse.ro.

Retail jobs

Mai multe spitale au început să rămână fără medici:

Polițiștii au început să facă cercetări în privința medicilor care își dau demisia.

"Având în vedere solicitarea Inspectoratului de Poliție Dolj - Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice transmisă cu adresa nr. 160508/01.04.2020, vă rugăm să ne comunicaţi datele de identificare ale personalului medical (medici, medici rezidenţi) şi personalului sanitar mediu care în perioada 01.03.2020 - 01.04.2020 și-a depus demisia din activitate", se arată într-un document citat de stiripesurse.ro, asupra căruia reprezentanții Poliției Române vor reveni cu clarificări.

Citeste si:
Ministrul Cercetării, Florin Roman, și-a dat demisia
Ministrul Cercetării, Florin...

Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.