Social 1 Martie 2020 10:49
Uniunea Europeana observa cu ''ingrijorare'' afluxul necontrolat de migranti din Turcia spre granitele sale de est, in Grecia si Bulgaria, a declarat sambata comisarul european Ursula von der Leyen, relateaza AFP.

''Prima noastra prioritate in aceasta etapa este sa ne asiguram ca Grecia si Bulgaria primesc sprijinul nostru deplin. Suntem pregatiti sa oferim sprijin suplimentar, in special prin intermediul Frontex (Agentia Europeana pentru Garda de Frontiera si Coasta) la granitele terestre'', a spus ea intr-un mesaj postat pe Twitter.

Guvernul de la Atena a convocat pentru sambata dimineata o sedinta de urgenta pentru a lua in discutia problema migrantilor.

Ankara sustine ca a fost nevoita sa relaxeze controalele la granita pentru refugiatii care incearca sa ajunga din Turcia in Uniunea Europeana, din cauza presiunii celor care vin din Siria, impinsi de avansarea fortelor siriene in bastionul rebel Idlib, potrivit Agerpres.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.