Senatorul USR Nicu Falcoi a depus la Parlament o initativa legislativa care va permite degajarea mai rapida a drumurilor si parcarilor publice de masinile abandonate de proprietarii lor.

"Astfel, perioada in care vehiculele pot ramane neutilizate in parcarile publice va fi scurtata de la 1 an la 6 luni, in timp ce definitia termenului ”vehicule fara stapan” va fi modificata pentru a include si acele vehicule inmatriculate in strainatate, care nu puteau fi ridicate, din simplul motiv ca nu au numere de inmatriculate romanesti.

Conform initiativei senatorului Nicu Falcoi, un vehicul va fi considerat abandonat daca a fost lasat pe drumuri/parcari publice mai mult de 6 luni fara ITP si asigurare RCA in vigoare iar proprietarul nu a platit impozitul aferent.

Initiativa prevede obligatia autoritatilor sa inmaneze sau, in cazuri exceptionale, sa afiseze la adresa de domiciliu a proprietarului somatia de plata, in timp ce proprietarul are la dispozitie 5 zile de la primirea somatiei pentru a depune dovada achitarii taxelor auto, amenzile si dovada efectuarii ITP-ului de catre proprietar/detinator legal.

'Nu mai putem sta cu mii si mii de masini abandonate pe drumurile publice. Dincolo de aspectele de ordin estetic, vehiculele abandonate cresc riscul accidentelor rutiere si sunt adevarate focare de infectie', spune senatorul USR Nicu Falcoi.

Doar in Bucuresti se afla aproximativ 3 000 de masini abandonate identificate, dar inca neridicate de autoritati. Si in Brasov, conform autoritatilor locale, exista aproximativ 300 de autovehicule abandonate inca neridicate, iar in Galati, doar anul acesta, printr-un acord facut intre Politia Locala si Primarie au inceput sa se ridice vehiculele abandonate pe domeniul public al statului.

Totusi, dat fiind numarul mare de etape pe care autoritatile sunt obligate sa le parcurga, se ajunge ca ridicarea unui singur vehicul sa dureze pana la 4 luni", se arata intr-un comunicat USR.

Citeste si:
Fără dosare cu șină în România. Instituțiile publice nu mai au voie...
Fără dosare cu șină în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.