Social16 Decembrie 201914:57

Lectura de 3 minute

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 16 - 29 decembrie.

Banat. In prima saptamana de prognoza, vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data. Media temperaturilor maxime se va situa intre 13 si 16 grade, iar a minimelor intre 3 si 6 grade. In cea de-a doua saptamana se va raci treptat, astfel incat la finalul acesteia media temperaturilor maxime va fi de 4 grade si a minimelor de -1 grad, valori apropiate de cele specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi in crestere din data de 20 decembrie.

Crisana. Pana in data de 22 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decat cele specifice lunii decembrie. Astfel, vor fi temperaturi maxime a caror medie se va situa, in general, intre 13 si 15 grade si minime, in medie, intre 3 si 6 grade. Din data de 23 decembrie se va intra intr-un proces de racire treptata, care va face ca in ultimele zile de prognoza sa se inregistreze temperaturi in jurul celor caracteristice perioadei. Media temperaturilor maxime va fi de 4 - 5 grade, iar a minimelor se va situa in jurul valorii de -1 grad. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in intervalul 21 - 29 decembrie.

Transilvania. In prima saptamana de prognoza, media maximelor termice nu va avea variatii importante si va fi de 10 - 12 grade, iar a minimelor va creste treptat, de la -4 grade, in prima zi, pana la doua grade in ultima. In cea de-a doua saptamana, se va racori treptat, maximele termice vor ajunge pana la doua grade la finalul intervalului, iar minimele pana la -5 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi ridicata incepand cu data de 20 decembrie.

Maramures. Pana la finalul primei saptamani de prognoza, media maximelor termice se va situa intre 11 si 14 grade, iar a minimelor intre 1 si 4 grade. Ulterior, se va racori treptat, astfel incat in ultimele zile din interval vor fi temperaturi maxime care in medie vor atinge doar 3 - 4 grade si minime a caror medie se va situa usor sub pragul de inghet. Din data de 20 decembrie, temporar, vor fi precipitatii aproape in fiecare zi.

Citeste si:
Prognoza meteo speciala pentru Bucuresti. Cat de mare va fi zapada
Prognoza meteo speciala...

Moldova. In perioada 16 - 25 decembrie, vremea va fi caracterizata, in general, de valori termice mult mai ridicate decat in mod normal in acea perioada. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre 7 si 14 grade, iar a minimelor intre 1 si 4 grade. Dupa acea perioada, se va raci treptat, cu aproximativ 4 - 5 grade, pana la finalul intervalului de prognoza. Probabilitatea de precipitatii va fi in crestere dupa data de 20 decembrie.

Dobrogea. Pana in data de 24 decembrie, vremea se va mentine mai calda decat in mod normal in aceasta perioada. Se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime de 11 - 15 grade si minime de 5 - 8 grade. Din 25 decembrie se va racori usor si treptat, in medie cu 4 - 5 grade, pana in ultima zi de prognoza. Ploile isi vor face aparitia in intervalul 22 - 29 decembrie.

Muntenia. In intervalul 16 - 24 decembrie, vremea va fi mult mai calda decat in mod normal in acea perioada; media temperaturilor maxime va fi de 12 - 15 grade, iar a minimelor se va situa, in general, intre 2 si 4 grade. Va urma o perioada in care temperaturile vor incepe sa scada treptat, astfel incat, la finalul intervalului de prognoza, media maximelor termice va fi de 5 - 6 grade, iar a minimelor intre -1 si 0 grade. Trecator si pe arii restranse, dupa data de 20 decembrie, in unele zile vor fi ploi slabe.

Oltenia. Pana in data de 25 decembrie, vremea se va mentine mult mai calda decat in mod normal in aceasta perioada si se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime de 10 - 13 grade, in timp ce minimele vor fi, in general, intre 1 si 4 grade. Din 26 decembrie se va racori usor si treptat, iar in ultimele zile mediile maximelor de temperatura vor ajunge pana la 4 - 5 de grade, iar a minimelor se vor situa in jurul valorii de 0 grade. In unele zile si trecator vor fi conditii de ploaie slaba, incepand cu data de 20 decembrie.

Citeste si:
Se anunță temperaturi mai ridicate în weekend. Prognoza meteo
Se anunță temperaturi mai...

La munte. Temperaturile vor fi in crestere pana in 18 decembrie, cand media maximelor va atinge 14 grade, iar a minimelor 7 grade. Dupa aceasta data va incepe un proces de racire treptata ce va face ca, in ultimele zile de prognoza, temperaturile sa devina negative atat ziua, cat si noaptea. Din data de 20 decembrie, in unele zile, local, vor fi precipitatii (ploaie, lapovita si ninsoare).Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.