CFR Calatori informeaza ca, incepand cu data de 15 decembrie 2019, intra in vigoare noul Mers al Trenurilor 2019-2020, care va fi valabil pana la data de 12 decembrie 2020.

"Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptata cererii pietei, atat prin optimizarea orelor de circulatie a trenurilor, cat si a capacitatii de transport, in limita resurselor disponibile.

Noul Mers al Trenurilor 2019-2020 va fi asigurat de un numar mediu de 1230 de trenuri.

Noutati in trafic intern:


  • Incepand cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Bucuresti Nord – Chitila – Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispozitie 26 perechi de trenuri InterRegio si Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio in plus fata de perioada anterioara.


  • Incepand cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea– Iasi se pun la dispozitie 16 perechi de trenuri Regio / zi, mai mult cu 8 perechi de trenuri Regio in plus fata de perioada anterioara.


  • Incepand cu data de 15 decembrie 2019, pentru programul de circulatie 2019 – 2020, au fost programate trenuri care vor avea opriri in Halta Parc Mogosoaia pentru a asigura o legatura mai rapida si sigura intre municipiul Bucuresti si Mogosoaia. 16 trenuri cu plecari/ sosiri din/in statiile Bucuresti Nord vor avea opriri in Halta Parc Mogosoaia. Durata medie a calatoriei este de 20 minute, iar pretul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio pretul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei.


  • Incepand cu data de 13 ianuari 2019, pe ruta Bucuresti Nord – Bucuresti Baneasa – Fundulea se va introduce serviciul de transport suburban prin care pune la dispozitie 13 perechi de trenuri InterRegio si Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio in plus fata de perioada anterioara.


  • Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit si cuseta va fi disponibil pe relatiile: Bucuresti Nord – Timisoara, Bucuresti Nord – Cluj Napoca, Bucuresti Nord – Oradea, Bucuresti Nord – Satu Mare, Bucuresti Nord – Baia Mare, Bucuresti Nord – Sighetu Marmatiei, Bucuresti Nord – Iasi, Bucuresti Nord – Suceava, Timisoara – Iasi, Bucuresti Nord – Botosani, Bucuresti Nord – Bistrita, Bucuresti Nord – Vatra Dornei.


  • Prelungirea traseului trenului IR 1823 Bucuresti – Craiova – Targu Jiu la Petrosani – Subcetate – Calan – Simeria.

    Citeste si:
    Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
    Povestea zilelor săptămânii....

Noutati in trafic international:


  • Va fi introdus in circulatie un tren nou (143/686 si 687/144), realizat de CFR Calatori in colaborare cu MAV Start Ungaria si OBB Austria pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena si retur.

  • In sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea in compunere, un vagon direct pe ruta Bucuresti Nord- Istanbul si retur.

Oferte de calatorie

Un nou program pilot pentru deservirea si sporirea atractivitatii traficului de naveta intre zonele suburbane si marile orase din toata tara. Astfel, va fi permisa calatoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio si cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distante de pana la 30 de km. Aceasta oferta este valabila incepand cu data de 15 decembrie 2019 si nu include trenurile in trafic international.

Va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitarii calatorilor, pentru trenurile Regio, la pretul de 1 leu, pe rutele: Bucuresti Obor – Constanta si retur, Bucuresti Nord / Basarab –Brasov si retur, Bucuresti Nord – Buzau – Marasesti si retur, Bucuresti Nord / Basarab – Craiova si retur, Buzau – Constanta si retur.

Citeste si:
Călătorie spre aventură: Obțineți permisul pentru barcă și...
Călătorie spre aventură:...

In perioada sarbatorilor de iarna si sfarsitului de an CFR Calatori va utiliza intreaga sa capacitate de transport tehnic disponibila.

Pentru evitarea aglomeratiei, recomandam pasagerilor sa isi programeze din timp calatoria catre destinatiile dorite, sa foloseasca toate trenurile puse la dispozitie de CFR Calatori din graficul unei zile de circulatie si sa isi achizitioneze cu ANTICIPATIE legitimatiile de calatorie utilizand toate canalele de distributie puse la dispozitie", se arata intr-un comunicat al CFR Calatori


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.