Organizatia Judeteana PSD Brasov cere excluderea din partid a lui Nicolae Badalau, dupa afirmatiile acestuia legate de romanii din stranatate.

"Consideram ca incalificabile declaratiile facute de Nicolae Badalau si nu sustinem un astfel de limbaj la adresa cetatenilor romani din strainatate. (...) PSD nu se va putea reforma cu adevarat atat timp cat astfel de derapaje sunt acceptate", spun reprezentantii PSD Brasov.

"Reformarea PSD nu se face cu declaratii defaimatoare la adresa romanilor din tara sau din strainatate. Romania este una singura, suntem un singur popor, indiferent ca suntem acasa sau peste hotare. Consideram ca incalificabile declaratiile facute de Nicolae Badalau si nu sustinem un astfel de limbaj la adresa cetatenilor romani din strainatate. Ne disociem de aceste declaratii si suntem convinsi ca opinia domnului Badalau este singulara la nivelul PSD. In opinia noastra, toti cetatenii romani din Diaspora sunt oameni onesti, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor", afirma reprezentantii PSD Brasov, intr-un comunicat de presa transmis sambata.

"Exprimarea «fetitele alea» ar trebui mai degraba sa ne ingrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant, care trebui combatut cu fermitate de autoritatile statului roman. «Fetitele alea» sunt victime care au nevoie de ajutor, nu de declaratii defaimatoare. Ii transmitem domnului Badalau ca in strainatate traiesc si muncesc tineri, antreprenori, cercetatori, medici si profesori, oameni care isi construiesc vieti noi in tarile adoptive. PSD nu se va putea reforma cu adevarat atat timp cat astfel de derapaje sunt acceptate", spun reprezentantii PSD Brasov.

Senatorul PSD Nicolae Badalau a spus, vineri, comentand intentia de a creste numarul de parlamentari pentru diaspora, ca doar 700.000 au domiciliul legal in strainatate, restul, pana a 3-5 milioane cat se vehiculeaza fiind ”fetele alea de le duc astia”.

Citeste si:
Primarul din Lugoj ar putea fi exclus din PNL
Primarul din Lugoj ar putea...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.