Social27 Noiembrie 201917:20de Andreea Stefan

Lectura de 2 minute

Un barbat in varsta de 46 de ani a fost retinut, fiind acuzat ca a violat-o pe Luiza Melencu, dupa ce aceasta a fost rapita de Gheorghe Dinca, potrivit procurorului sef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu.

Comunicatul integral transmis de Giorgiana Hosu, procuror sef adjunct al DIICOT:

"Cu putin timp in urma, procurorii DIICOT - Structura Centrala au retinut un inculpat acuzat de savarsirea infractiunii de viol in forma agravata asupra victimei majore din dosarul mentionat, infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Inculpatul, in varsta de 46 ani a intrat in atentia DIICOT inca de la inceputul preluarii cauzei la structura centrala, iar in acest moment, va pot confirma ca au fost administrate probe suficiente, stiintifice si testimoniale, pentru a formula acuzatii oficiale fata de acesta.

In fapt, la data de 14.04.2019, in jurul orelor 12.00, dupa ce inculpatul Dinca Gheorghe a rapit-o, prin constrangerea cu acte de violenta, pe victima Melencu Mihaela Luiza, ce astepta 'la ocazie' pe raza municipiului Caracal, judetul Olt, a transportat-o la domiciliul sau, in scopul exploatarii sexuale in interes personal si in aceste imprejurari a fost surprins de catre inculpatul retinut astazi. Acesta a ajuns inopinat in curtea imobilului, unde a observat victima sechestrata in autoturism.

Citeste si:
Descindere la traficanți. Angajat la penitenciar, dealer pentru...
Descindere la traficanți de...

Precizez ca inculpatul facea parte din anturajul inculpatului Dinca Gheorghe si era folosit de catre acesta, ocazional, la diverse munci in gospodarie.

La explicatiile oferite de catre inculpatul Dinca Gheorghe in sensul ca victima este o fata pe care a adus-o pentru a intretine relatii sexuale, inculpatul retinut i-a solicitat acestuia sa-i permita si lui intretinerea de astfel de relatii cu Melencu Mihaela Luiza.

In aceste imprejurari, pentru a-si conspira faptele, inculpatul Dinca Gheorghe a fost de acord.

Astfel, in aceeasi zi, in camera unde dormea inculpatul Dinca Gheorghe, prin constrangere manifestata prin violenta fizica si verbala, cei doi au violat-o pe tanara lipsita de libertate.

Citeste si:
Un barbat a incercat sa violeze o tanara de 21 de ani chiar de Ziua...
Un barbat a incercat sa...

Doresc sa precizez faptul ca, barbatul retinut astazi, autor al infractiunii de viol in forma agravata, este o persoana fara ocupatie, fara pregatire, fara venituri si fara un domiciliu stabil.

Este necasatorit, nu are copii si este cunoscut ca fiind consumator de bauturi alcoolice.

As dori sa fac o subliniere foarte importanta pentru a evita speculatiile si anume ca, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale si nu exista nici o conexiune intre inculpat si vreun grup de criminalitate organizata investigat de catre DIICOT.

De asemenea, pana in acest moment, nu exista nici un indiciu ori proba din care sa rezulte ca ar fi avut vreo forma de participatie la comiterea infractiunilor retinute deja in sarcina inculpatului Dinca Gheorghe.

Citeste si:
Dincă acuză că a fost amenințat cu moartea pentru a recunoaște că a...
Dincă acuză că a fost...

Cu alte cuvinte, inculpatul retinut astazi nu este complice, instigator sau co-autor la savarsirea celorlalte infractiuni pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Dinca Gheorghe.

Inculpatul va fi prezentat instantei de judecata, procurorii DIICOT urmand sa solicite emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele acestuia.

Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteza de ancheta, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt in masura sa va aduc la cunostinta, finalizarea dosarului pana la sfarsitul acestui an", arata DIICOT.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.