Medicul nutritionist Lavinia Bratu vorbeste despre beneficiile morcovului.

"Un studiu realizat la Harvard a aratat ca femeile care mananca zilnic un morcov, reduc riscurile atacului de cord cu 22%. Un alt studiu ce a implicat 90.000 de infirmiere, urmarite timp de 8 ani, a aratat ca, prin consumul de morcovi de 5 sau mai multe ori pe saptamana, riscul accidentelor cerebrovasculare s-a redus in mod spectaculos cu 68%! Studiile ce au examinat persoane ce consuma beta-caroten – morcovi, spanac, broccoli, grapefruit roz -, au dovedit doar un procent de 40-70% probabilitate de a se imbolnavi de cancer pulmonar, spre deosebire de cei cu niveluri scazute de beta-caroten.

Pectatul de calciu, un tip de fibra solubila in morcov, se dovedeste a detine proprietati ce scad colesterolul; vitaminele B si cateva minerale, inclusiv o doza semnificativa de Ca si K se pot lua tot din morcov. Eu recomand celor cu dieta vegetariana, pentru cresterea nivelului de Ca, sa bea zilnic 200 mililitri suc proaspat de morcov. Acidul folic ajuta la pastrarea unui sange sanatos si nu numai", a mentionat Lavinia Bratu, citata de adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.