Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 21 octombrie - 3 noiembrie.

Banat. Cu usoare variatii de la o zi la alta, intervalul 21 - 26 octombrie va fi caracterizat de temperaturi diurne cu mult mai ridicate decat cele specifice perioadei, inregistrandu-se valori medii in jurul a 26 de grade. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire treptata, urmand astfel ca maximele sa scada, in medie, de la 23 de grade, pe 27 octombrie, spre 11 grade in intervalul 31 octombrie - 3 noiembrie, cand vor fi valori mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada din an. In intervalul 21 - 27 octombrie, variatiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, urmand sa se inregistreze valori cuprinse, in medie, intre 10 si 12 grade. Totodata, in ultimele trei zile de prognoza, temperaturile minime vor scadea treptat, pana la valori de 3 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 27 octombrie.

Retail jobs

Crisana. In prima saptamana de prognoza, variatiile de la o zi la alta vor fi in general nesemnificative urmand a se inregistra in medie, temperaturi cu mult peste cele normale datei, acestea incadrandu-se intre 24 si 26 de grade. Incepand cu data de 27 octombrie, vremea se va raci, astfel ca spre finalul intervalului de prognoza (intervalul 31 octombrie - 3 noiembrie) se vor inregistra, in medie, maxime mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada din an, in jurul a 10 grade. Regimul termic nocturn va avea un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel ca, pana in jurul datei de 27 octombrie, variatiile vor fi mici de la o noapte la alta, urmand a se inregistra in medie in jur de 10 grade, pentru ca apoi acestea sa scada in a doua parte a celei de-a doua saptamani de prognoza (intervalul 31 octombrie - 3 noiembrie) spre doua grade Celsius, in medie. Ploile isi vor face aparitia incepand cu data de 27 octombrie.

Citeste si:
Prognoza meteo pentru sfârșitul lunii octombrie în mai multe...
ANM: Prognoza meteo până la...

Transilvania. Pana pe 25 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decat cele climatologic specifice datei, urmand a se inregistra maxime de 23 - 24 de grade, in medie. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire treptata de la o zi la alta, urmand a se inregistra maxime sub cele normale, dupa data de 29 octombrie, acestea coborand spre 9 grade, in medie, la sfasitul intervalului de prognoza. Pana in jurul datei de 26 octombrie, variatiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, in medie urmand a se inregistra valori in jurul a 7 grade. Minimele vor cobori, apoi, spre o medie de zero grade pe 30 octombrie, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere in a doua saptamana de prognoza.

Maramures. In prima saptamana, cu usoare variatii de la o zi la alta, vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal, urmand a se inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 23 si 25 de grade, in medie. Din 27 octombrie, o racire treptata a vremii va determina inregistrarea pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza a unor temperaturi maxime sub cele normale pentru perioada din an, pana spre medii in jurul a 9 grade in intervalul 31 octombrie - 3 noiembrie. Pana pe 28 octombrie vor fi variatii in general nesemnificative de la o noapte la alta, temperaturile minime urmand a se incadra, in medie, intre 7 si 9 grade, Apoi, acestea vor scadea spre zero grade, in medie, pe parcursul intervalului 31 octombrie - 3 noiembrie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 27 octombrie.

Citeste si:
Prognoza meteo - 9 mai 2022. Vremea se încălzește treptat în toată...
Prognoza meteo - 9 mai 2022....

Moldova. Pana pe 26 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decat cele climatologic specifice datei, urmand a se inregistra maxime de 21 - 22 de grade, in medie. Vremea va intra intr-un proces de racire treptata de la o zi la alta, urmand a se inregistra maxime sub cele normale, dupa data de 28 octombrie, acestea coborand spre 9 grade, in medie, valoare ce se va mentine pana la sfasitul intervalului de prognoza. Pana in jurul datei de 27 octombrie, variatiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, in medie urmand a se inregistra valori in jurul a 9 grade. Ulterior, minimele vor cobori spre o medie de un grad pe 30 octombrie, ce se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Ploile vor aparea cu preponderenta in a doua saptamana de prognoza.

Dobrogea. Pana pe data de 28 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi diurne usor mai ridicate decat cele normale perioadei, care se vor situa in jurul a 19 grade, in medie, insa in intervalul 29 octombrie - 3 noiembrie media lor va avea valori in jurul a 11 grade, sub cele normale pentru aceasta perioada a anului. In ceea ce priveste evolutia minimelor, variatia acestora va fi nesemnificativa pana pe 28 octombrie, mentinandu-se, in medie, la 10 - 11 grade, dar apoi, pe parcursul intervalului 29 octombrie - 3 noiembrie, acestea vor fi in scadere si se vor incadra intre 4 si 7 grade, in medie. Probabilitatea de aparitie a ploilor va creste treptat, in cea de-a doua saptamana de prognoza.

Citeste si:
Prognoza meteo - 25 aprilie 2022. Cer înnorat, pe alocuri ploi și...
Prognoza meteo - 25 aprilie...

Muntenia. Cu mici variatii de la o zi la alta, intervalul 21 - 27 octombrie va fi caracterizat de temperaturi diurne cu mult mai ridicate decat cele specifice perioadei, inregistrandu-se valori medii de 22 - 24 de grade. Vremea va intra intr-un proces de racire, urmand astfel ca maximele sa scada, in medie, de la 20 de grade, pe 28 octombrie, spre 12 - 13 grade incepand cu data de 30 octombrie, astfel incat pana la sfarsitul intervalului de prognoza vor fi valori mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada din an. In intervalul 21 - 28 octombrie, variatiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, urmand sa se inregistreze valori cuprinse, in medie, intre 9 si 11 grade. Ulterior, temperaturile minime vor scadea, astfel ca in ultimele patru zile de prognoza media lor va atinge valori de 2 - 3 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 27 octombrie.

Citeste si:
Prognoza meteo - 11 aprilie 2022. Cer înnorat cu ploaie și ninsori...
Prognoza meteo - 11 aprilie...

Oltenia. In intervalul 21 - 27 octombrie, vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal, variatiile de la o zi la alta vor fi in general nesemnificative, astfel ca maximele se vor incadra intre 23 si 25 de grade, in medie. Incepand din 28 octombrie, vremea se va raci, conducand la inregistrarea unor temperaturi maxime sub cele normale in ultimele 5 zile de prognoza, cand vor fi cuprinse, in medie, intre 12 si 14 grade. Minimele vor avea o evolutie similara cu cea a maximelor, astfel ca pana in data de 28 octombrie variatiile nu vor fi notabile, urmand a se inregistra, in medie, in jur de 11 grade, apoi acestea vor scadea spre 2 - 3 grade, in medie, in intervalul 30 octombrie - 3 noiembrie. In a doua saptamana de prognoza, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere.

La munte. In perioada 21 - 26 octombrie, vremea va fi cu mult mai calda decat in mod normal, desi de la o zi la alta vor exista mici variatii, maximele urmand a se incadra intre 17 si 19 grade, in medie. Ulterior, racirea vremii va determina inregistrarea unor maxime sub cele normale, acestea situandu-se intre doua si patru grade, in medie, in ultimele cinci zile de prognoza. Pana in jurul datei de 27 octombrie nu vor fi variatii notabile in ceea ce priveste parcursul minimelor, cu valori intre 7 si 9 grade, in medie, apoi acestea vor scadea astfel incat spre sfarsitul intervalului media lor va cobori sub pragul de inghet. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, predominant sub forma de ploaie si lapovita va fi in crestere in intervalul 27 octombrie - 3 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.