Filosoful Mihai Sora in varsta de 102 ani sustine ca il urmareste imaginea padurarului maramuresean ucis in urma cu cateva zile, mentionand ca va fi greu sa vindecam rana aceasta vie de pe trupul tarii.

"Dragi prieteni,

ma urmareste imaginea padurarului maramuresean, ucis acum doua zile. Il chema Liviu Pop. Am vazut, ca multi altii, fotografia lui in familie, alaturi de sotie si de cei trei copii. Un om cat un munte, care ar fi putut, la nevoie, sa infrunte si ursul. Un om ucis de un glont pentru ca-si facea datoria, pentru ca iesise la lucru: sa apere padurea de hoti.

Cum am ajuns aici?
Cum? Prin ce mecanism pervers, prin ce rasturnare a reperelor, prin ce complicitati asasine?

Va fi greu, dragi prieteni, sa vindecam rana aceasta vie de pe trupul tarii.

Pentru ca – dincolo de hotie, de nelegiuiri si de crime, dincolo de retelele mafiote, de idiotii utili, de arivisti si escroci – ceea ce s-a fisurat este insasi increderea in oameni, in cei care spun adevarul, care isi apara tara fara gandul ascuns al vreunui folos, material sau de alta natura, pentru ei insisi", a scris Mihai Sora pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.