Social 25 August 2019 15:49
Primaria Sectorului 4 va reconstrui sase gradinite incadrate in clasa I de risc seismic, urmand ca de la 1 septembrie prescolarii sa fie mutati, timp de un an, in alte spatii, informeaza un comunicat transmis duminica de administratia locala.

Potrivit sursei citate, peste 66 de milioane de lei (aproape 14 milioane de euro), fonduri guvernamentale, obtinute de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si cofinantare de la bugetul local, vor fi investiti in reconstruirea a sase gradinite incadrate in clasa I de risc seismic, in vederea obtinerii autorizatiilor de functionare.

"Toate aceste investitii, incepute anul trecut prin consolidarea si modernizarea primelor gradinite din cele 27 care functioneaza in Sectorul 4, sunt facute, in primul rand, pentru siguranta copiilor nostri, dar si a cadrelor didactice. Am decis ca, de la inceputul acestui an scolar, niciun copil din Sectorul 4 sa nu mai mearga la gradinita in cladiri incadrate in clasa I de risc seismic", a spus Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, citat in comunicat.

Directorul general al Directiei de Administrare a Unitatilor de Invatamant Sector 4, Ana Maria Mocanita, a explicat ca 5 dintre aceste gradinite vor fi demolate, in locul lor urmand sa fie ridicate noi constructii. In cazul celei de-a sasea, este vorba despre reparatii capitale - consolidare, reabilitare, termoizolare -, urmand a se construi si un nivel in plus, pentru ca numarul de grupe sa poata fi extins.

"Pentru ca astfel de lucrari nu se pot executa cu copiii in gradinite, am decis ca, de la 1 septembrie, sa relocam, timp de un an, cele 44 de grupe de prescolari din cele 6 gradinite in spatii special amenajate, pentru ca celor mici sa le poata fi asigurat accesul la educatie in cele mai bune conditii", a mai informat Mocanita.

Astfel, Gradinita Scolii nr. 194, din str. Alexandru Obregia nr. 7, va fi mutata temporar in spatii amenajate la aceeasi adresa, Gradinita "101 Dalmatieni" (str. Aliorului nr. 5) va fi relocata in spatiile din strada Postalionului 97-101, unde va fi mutata temporar si Gradinita Scolii "Avram Iancu", din str. Stupilor nr. 1.

Citeste si:
Sun Plaza invită părinții și copiii să descopere EXTRA oferte...
Sun Plaza invită părinții și...

Primaria Sectorului 4 va asigura transportul gratuit al copiilor si al parintilor insotitori

In cazul acestor gradinite, Primaria Sectorului 4 va asigura transportul gratuit al copiilor si al parintilor ce-i insotesc, dimineata, la pranz si seara, la orele programate de directorul gradinitei.

Gradinita Scolii nr. 96 (str. Rezonantei nr. 2) va fi relocata in Centrele de Incluziune Sociala din sos. Berceni nr. 12A iar Gradinita Scolii Gimnaziale nr. 308 (str. Izvorul Oltului nr. 3) va fi mutata temporar in spatii amenajate la Scoala "Emil Racovita", din str. Emil Racovita nr. 1 si, respectiv, la Scoala nr. 165, pe aleea Slatioara nr. 8.

Gradinita nr. 30 va fi relocata in spatii amenajate la Scoala nr. 100, din calea Vacaresti nr. 296.

"Peste 200 de milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro) au fost investiti incepand din 2016 in reabilitarea si modernizarea unitatilor de invatamant din Sectorul 4. Daca in 2016 si 2017, investitiile totale au insumat aproape 9 milioane de lei (aproximativ 2 milioane de euro), in 2018 (cand a inceput reabilitarea tuturor institutiilor de invatamant din Sectorul 4, in care nu se mai investise de 28 de ani) si in 2019, investitiile au depasit 108 milioane de lei (peste 22,87 de milioane de euro). Pentru anul 2020, sunt luate in calcul investitii de peste 82,5 milioane de lei (aproximativ 17, 5 milioane de euro, necesari pentru a continua lucrarile incepute). Doar investitiile in reabilitarea, consolidarea si modernizarea gradinitelor depasesc 61,4 milioane de lei (peste 13 milioane de euro)", se mai mentioneaza in comunicat, potrivit site-ului Agerpres.

Citeste si:
Primăria Sectorului 4 a lansat un apel public pentru conducătorii auto
Primăria Sectorului 4 a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.