După montarea noilor sisteme de semnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri pentru circulația în siguranță în Pasajul Unirii din București, Primăria Sectorului 4 al Capitalei a venit cu un apel public pentru toți conducătorii auto.

Primăria Sectorului 4, apel public pentru conducătorii auto care circulă prin Pasajul Unirii

Primăria Sectorului 4 al Capitalei a venit cu un apel public pentru toți conducătorii auto care circulă prin Pasajul Unirii. Apelul vine după ce în pofida tuturor măsurilor de siguranță care au fost aplicate în zonă, a prezenței echipajelor de poliție locală și a mediatizării intense a limitei de înălțime maxime admise de 3,5 metri pentru circulația în Pasajul Unirii, polițiștii locali au oprit în primele luni ale anului nu mai puțin de 139 de autovehicule care depășeau înălțimea legală admisă.

"În aceste condiții, dincolo de măsurile implementate de Sectorul 4 al Municipiului București, în parteneriat cu alte autorități cu atribuții în domeniul circulației rutiere, care includ chiar și interzicerea în zona Unirii a accesului autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3.5 tone, este cât se poate de clar că elementul cheie pentru exploatarea în condiții de siguranță a Pasajului Unirii este RESPONSABILITATEA tuturor participanților la trafic.

Nerespectarea acestor condiții minime de a circula conform regulilor de circulație existente în zonă, duce în derizoriu orice efort al comunității de a menține în stare de funcționare elementele de infrastructură rutieră pe care le administrează. Mai mult, ignorarea indicatoarelor rutiere ar putea duce la accidente cu urmări de nedorit, similare celor care au avut loc în trecut și în urma cărora toți conducătorii auto implicați au fost sancționați pentru încălcarea legislației rutiere.”, a transmis Primăria Sectorului 4.

Au fost montate sisteme noi mecanice și electronice în pasaj

Primăria Sectorului 4 a mai subliniat zilele trecute că au fost montate noi sisteme mecanice și electronice de avertizare și informare cu privire la limita maximă admisă de înălțime pentru circulația prin Pasajul Unirii. Acestea au fost proiectate de specialiștii Universității Tehnice de Construcții București, avizate de Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și utilizate deja și în alte orașe europene. Sistemele constau în noi porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri, dar și în noi porți de gabarit, dotate cu senzori, camere video, semafoare și panouri de informare.

Citeste si:
Sistemul de semnalizare de la Pasajul Unirii, cel mai performant...
Sistemul de semnalizare de la...

„Echipamentele vor fi testate periodic în următoarele două, trei săptămâni, pentru a fi calibrate corespunzător realității din teren. În paralel, Sectorul 4 al Municipiului București va menține și în perioada ce urmează echipaje de poliție locală la cele două intrări ale Pasajului Unirii", se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Mai 2023 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.