Social 5 August 2019 16:51
Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 05 -18 august.

Banat. Vremea se va incalzi treptat pana in data de 8 august, cand va fi canicula, iar media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 35 de grade. Vineri, 9 august, se va raci in medie cu aproximativ 5 grade, apoi valorile termice vor creste din nou, astfel ca luni, 12 august, se va atinge o medie de 35 de grade. Va urma o racorire treptata, iar in ultimele zile de prognoza media temperaturilor maxime nu va mai depasi 30 de grade. Media minimelor termice va creste de la 13 grade in prima zi, pana la 19 grade, in 8 si 9 august. In urmatoarele doua zile se va raci, la o medie de 16 grade, iar pana marti, 13 august, aceasta va reveni la 19 grade. In zilele care vor urma valorile termice minime vor scadea, iar in ultimele doua zile vor fi in medie de 15 grade. Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare in zilele de 8 si 9 august, precum si dupa data de 13 august.

Crisana. Media temperaturilor maxime va creste de la 27 de grade in prima zi, pana la aproximativ 34 de grade joi, 8 august. In urmatoarea zi se va raci cu 6 grade, apoi se va incalzi din nou, iar media maximelor va reusi sa atinga din nou 34 de grade, luni, 12 august. Va urma un proces de racorire a vremii, iar in ultimele 3 zile de prognoza, media maximelor termice nu va mai depasi 28 de grade. Minimele termice vor avea un parcurs asemanator, vor creste pana in 8 august, cand media lor va fi de 19 grade, apoi vor scadea, astfel ca in jurul datei de 11 august aceasta va fi de doar 15 grade. Ulterior, pana la sfarsitul saptamanii, media minimelor termice va fi intre 14 si 18 grade. Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare in zilele de 8 si 9 august, precum si dupa data de 13 august.

Transilvania. Maximele termice vor fi in crestere de la o medie de 24 de grade in prima zi pana la 33 de grade in ziua de 8 august. Va urma o racorire de scurta durata, 9 si 10 august, cand media va fi de 28 de grade, apoi se va incalzi din nou si se va reveni la media de 33 de grade in data de 13 august. Ulterior, se va racori treptat, astfel ca in ultimele doua zile media va ajunge sa se situeze in jurul valorii de 28 de grade. Si media temperaturilor minime va avea oscilatii, intre 10 grade in prima zi si 17 grade in 9 august, apoi se raceste, iar in 11 august vor fi in medie doar 12 grade. In cea de-a doua saptamana, media minimelor termice va avea variatii intre 12 si 16 grade. Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare in primele doua zile, in 8 si 9 august, precum si dupa data de 13 august.

Citeste si:
Theo Rose a terminat filmările pentru Clanul: „Din august mă...
Theo Rose a terminat...

Maramures. In primele patru zile se va incalzi, iar de la o medie a maximelor termice de 26 de grade, la inceput, se va ajunge la 33 de grade in data de 8 august. In 9 si in 10 august vor fi in medie doar 28 de grade, iar pana in 12 august media maximelor termice va reveni la 33 de grade. Ulterior, se va raci treptat, iar in ultimele zile media va fi de aproximativ 26 de grade. Temperaturile minime vor fi si ele in crestere la inceput, de la o medie de 12 grade in prima zi, pana la 18 grade in data de 9 august. Pana in 11 august aceasta va scadea cu 5 grade, apoi va creste spre 16 grade, iar dupa 14 august se va resimti o scadere a minimelor termice, ceea ce va face ca la finalul intervalului de prognoza, media acestora sa ajunga din nou la 12 grade. Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare pana in data de 9 august, precum si dupa data de 13 august.

Citeste si:
ANM: Patru județe, sub cod roșu de vreme severă. Va ploua într-o zi...
ANM: Patru județe, sub cod...

Moldova. Pana in data de 8 august vremea se va incalzi. Astfel, media maximelor va fi in crestere de la 25 de grade la 33 de grade, iar cea a minimelor de la 13 grade pana la 18 grade. Apoi, pana spre sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor fi in scadere spre medii ale maximelor de 28 de grade si ale minimelor, de 15 grade. La inceputul celei de-a doua saptamani se vor inregistra din nou maxime, in medie, de 33 de grade si minime de 17 - 18 grade. Pana la sfarsitul intervalului, temperatura aerului va avea tendinta de scadere spre medii regionale ale maximelor de 27 - 28 de grade si ale minimelor in jurul a 15 grade. Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice va fi mai mare in jurul datei de 9 august si spre sfarsitul intervalului.

Dobrogea. Vremea se va incalzi in primele zile ale intervalului. Astfel, media maximelor va creste de la 26 de grade la 28 - 29 de grade in jurul datei de 9 august. In restul intervalului, variatiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative, iar media acestora va oscila intre 28 si 30 de grade. Evolutia temperaturilor minime va fi asemanatoare cu cea a maximelor. Pana in data de 10 august, temperaturile minime vor fi in crestere de la medii regionale in jurul a 16 grade la medii de 19 - 20 de grade. Apoi, pana la sfarsitul intervalului, minimele termice vor avea usoare variatii, dar media acestora va fi in continuare de 19 - 20 de grade. Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice va fi mai mare in jurul datei de 9 august si dupa data de 15 august.

Citeste si:
Val de aer polar peste toată România. Alertă de furtuni și ploi:...
Val de aer polar peste toată...

Muntenia. In primele zile ale intervalului vremea se va incalzi. Astfel, media maximelor va fi in crestere de la 27 - 28 de grade la 34 de grade, iar cea a minimelor de la 13 - 14 grade pana la 18 grade. Apoi, pana la sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor fi in scadere spre medii ale maximelor de 31 de grade si ale minimelor, de 16 grade. La inceputul celei de-a doua saptamani se vor inregistra maxime, in medie, de 34 - 35 de grade si minime de 17 - 18 grade. Pana la sfarsitul intervalului, temperatura aerului va avea tendinta de scadere spre medii regionale ale maximelor de 31 de grade si ale minimelor, de 16 - 17 grade. Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice va fi mai mare in jurul datei de 9 august si dupa data de 14 august.

Oltenia. Vremea se va incalzi treptat pana in data de 8 august, de la medii regionale ale maximelor de 28 - 29 de grade, la medii in jurul valorii de 34 de grade. Pana la sfarsitul primei saptamani, se va raci, in medie, cu aproximativ 3 grade, apoi valorile termice vor creste din nou, astfel ca la inceputul celei de-a doua saptamani se va atinge o medie de 35 de grade. Va urma o racorire treptata, iar in ultimele zile de prognoza media temperaturilor maxime nu va mai depasi 31 de grade. Media minimelor termice va creste de la 13 - 14 grade in prima zi, pana la 19 grade, in 9 august. In urmatoarele doua zile se va raci la o medie de 16 grade, iar pana in data de 14 august aceasta va reveni la 19 grade. In zilele care vor urma, valorile termice minime vor fi in scadere, iar in ultimele doua zile vor fi in medie de 16 grade. Vor fi intervale de timp cu manifestari de instabilitate, cu o probabilitate mai mare in data de 9 august, precum si dupa data de 14 august.

La munte, in general, media valorilor termice maxime va avea variatii intre 18 si 23 grade, iar a minimelor intre 8 si 13 grade. Vor fi intervale cu averse aproape in fiecare zi, dar mai frecvente vor fi in jurul zilei de vineri, 9 august, si dupa data de 13 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.