Europarlamentarul Rares Bogdan a declarat, referitor la cazul din Caracal, ca a esuat clasa politica.

"Alexandra a fost asasinata de un sistem clientelar. A cazut victima regulii de aur a politicii de cadre: angajarea de pile, nu de oameni competenti.

Da, in nenorocirea de la Caracal exista un lung sir de nerespectari ale legii. Autoritatile au fost timorate in absenta unui ordin. Nimeni nu si-a asumat actiunea, desi erau cu legea in brate. Legea le permitea sa intervina, iar avand in vedere urgenta, erau obligati sa o faca. Nu a existat acea sclipire salvatoare, a fost o delasare cumplita. Romania functioneaza pe baza de „lasa-ma sa te las”, pe baza de „lasa ca merge si-asa”! Coruptia generalizata ne impiedica sa ne facem bine. Consecinta? Crima! Da, coruptia ucide!

Coruptia generalizata este incompatibila cu criteriile de performanta. Rezultatul: incompetenta generalizata

Acum facem comisii de ancheta. Ok, dar mereu le facem dupa ce se intampla nenorociri si nu invatam nimic din ele. Comisia de ancheta n-o va invia pe fetita. Cand va avea loc o alta nenorocire va urma alta comisie, si tot asa. Clasa politica a esuat! Sunt doua simptome ale societatii institutionale: lenea si incompetenta. Romania este bolnava si nu cred ca se face bine curand.

Exista un sistem de pile care afecteaza ca o cangrena functionarea statului – sa ma ierte cei care sunt competenti, dar de regula ei sunt trasi pe linie moarta sau rezista la serviciu printr-o minune.

Lenea si incompetenta sunt cauzele cancerului societatii. Noi suntem de vina, noi toti cei care inchidem ochii cand cineva este angajat deoarece a primit un telefon. Iar cei care au curajul sa vorbeasca, cei care se opun, sunt considerati nebuni. Stiti despre ce vorbesc, nu? Iar ca sa nu mai fie consiedrati nebuni, multi pun genunchiul in podea si se dau batuti. Urgentele politicienilor, de peste 2 ani si jumatate, au fost legate de salvarea personala, nu de salvarea generala. Una dintre prioritatile PSD-ALDE a fost desfiintarea protocoalelor cu SRI. Si au invins! SRI nu mai poate aduce probe in cazul dosarelor de acest gen. Asta a decis CCR. Iata alt complice: CCR! Cu cine doreau PSD si ALDE protocoale? Cu mafiotii! Cu clanurile interlope!

Citeste si:
Rareș Bogdan: Există două variante de lucru privind împărțirea...
Rareș Bogdan: Există două...

Suntem in preajma unui pericol si sa dea Dumnezeu sa nu fie iminent: acela ca oamenii sa inceapa sa-si faca singuri dreptate. Alexandra a cerut ajutor degeaba. Sa o ajutam acum, dupa ce nu mai este, prin a schimba Romania din temelii! Daca nu facem asta, nu meritam sa existam", a scris Rares Bogdan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.