Social 25 Iunie 2019 09:15
Parintii adoptivi ai Sorinei, fetita de etnie roma din Mehedinti, iau in calcul sa dea in judecata statul roman la CEDO, dupa masurile anuntate de procurorul general.

"Este greu sa spun ce se va intampla, dar cred ca toata treaba asta se va termina la CEDO. Oamenii politici folosesc niste parghii care nu isi au rostul. Avem toate documentele necesare, inclusiv acordul SUA pentru adoptie, si acum vine un procuror general sa spuna sa nu plece din tara.

In ce baza face aceste solicitari, ce motive? Sunt hartuit de jumatate din populatia tari… E incredibil. Am anuntat Ambasada SUA, cred ca va iesi un scandal diplomatic",a declarat tatal adoptiv al Sorinei, Gabriel Sacarin, pentru Libertatea.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a solicitat luni Tribunalului Mehedinti emiterea unei ordonante presedintiale prin care sa se interzica parasirea teritoriului Romaniei de catre minora adoptata, pana la administrarea probelor in dosarele penale constituite la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova si la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.