Social 23 Iunie 2019 22:37
Premierul Viorica Dancila a declarat ca masurile trebuie sa fie "foarte dure" in cazul celor care au gresit in cazul fetitei din Mehedinti, adaugand ca a cerut de la toate ministerele situatia legata de acest copil si ca o va face publica.

"Am tinut legatura atat cu ministrul de Interne cat si cu ministrul Muncii, am incercat sa ma informez despre ceea ce se intampla pentru ca dincolo de masurile pe care le vom lua, si vreau sa subliniez de la inceput, masurile trebuie sa fie foarte dure cu cei care au gresit, pentru ca este inadmisibil sa existe un asemenea comportament legat de un copil.

Dincolo de masurile pe care le vom lua, dincolo de ancheta pe care am cerut-o ministerelor, dincolo de modul in care fiecare a reactionat legat de acest caz, trebuie sa nu uitam ca este vorba de un copil, un copil care a fost bruscat, un copil care a plecat dintr-o familie in care a stat opt ani de zile, acolo a facut primii pasi, acolo a spus pentru prima data 'mama', acolo s-a obisnuit acel copil, iar faptul ca a fost luat intr-un mod in care a zguduit, cred, foarte multe femei, foarte multe familii, foarte multi oameni este incalificabil. (...) Maine am cerut de la toate ministerele situatia legata de Sorina si o voi face publica", a afirmat Viorica Dancila duminica seara, la Antena 3.

Premierul a criticat modul de actiune al procurorului in cazul fetitei

"Faptul ca un procuror si-a permis sa tarasca fetita, sa bruscheze fetita intr-o tara care este stat european, intr-o tara in care spunem ca justitia trebuie sa fie independenta, dar si drepturile omului trebuie respectate, intr-o tara in care acuzam abuzurile, acest lucru a creat foarte multa emotie", a spus ea.

Viorica Dancila a precizat ca ministrul Muncii a luat legatura cu Ambasada SUA in Romania pentru a putea consilia fetita.

"Trebuie o ancheta ampla din punct de vedere al modului in care au actionat institutiile statului pana la ceea ce este mai bine pentru Sorina", a mai spus premierul.

Dancila i-a felicitat pe cei care au reactionat in legatura cu acest caz

"Acest lucru arata ca ne pasa, ca dam dovada de solidaritate, ca suntem interesati de soarta unui copil", a mai spus premierul Viorica Dancila.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Premierul Viorica Dancila a anuntat sambata ca "a cerut corpurilor de control ale ANPDCA si ANPIS sa fie luni dimineata la prima ora in Dolj si Mehedinti, pentru a intocmi un raport amanuntit al situatiei", subliniind ca persoanele care vor fi gasite vinovate vor fi sanctionate.

Politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Mehedinti, insotiti de un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, au descins vineri dimineata in casa unei familii din Baia de Arama pentru a lua o fetita de 8 ani, data in adoptie unui cuplu din SUA cu cetatenie romana, scrie Agerpres.

Fetita de 8 ani din Baia de Arama a fost data in adoptie unui cuplu din SUA cu cetatenie romana. Ea locuia impreuna cu asistenta maternala, care a avut grija de fetita in ultimii sapte ani.

Potrivit presei locale, asistentei maternale i s-a desfacut contractul de munca, iar autoritatile au considerat ca fata sta ilegal la domiciliul acesteia.

Citeste si:
Femeie de 63 de ani, judecată pentru că vindea canabis, în Mehedinți
Un tânăr de 29 de ani, trimis...

In imaginile inregistrate de sotul femeii apare fetita de 8 ani, care plange si se zbate pentru a ramane alaturi de asistenta maternala, careia ii spune 'mama'.

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti mentioneaza intr-un comunicat de presa ca nu au fost informati cu privire la operatiunea de preluare a minorei desfasurata vineri la familia din Baia de Arama si nici nu a fost solicitata prezenta vreunui reprezentant al institutiei in cadrul acestei operatiuni.

Pe de alta parte, reprezentantii Politiei au informat ca numarul politistilor care au participat la misiunea de dare spre adoptie a fetitei de 8 ani din Baia de Arama a fost stabilit dupa o analiza realizata anterior, care a avut in vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot sa apara pe fondul unui impact emotional puternic.

Citeste si:
Viorica Dăncilă a plecat din PSD după 26 de ani și s-a înscris...
Viorica Dăncilă a plecat din...

Potrivit sursei citate, politistii IPJ Mehedinti au fost delegati de procurorul de caz sa puna in executare un mandat de perchezitie intr-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova.

"Perchezitia a avut loc intr-o locatie unde se afla un minor care a fost dat spre adoptie prin hotarare judecatoreasca definitiva", a informat IGPR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.