Viorica Dăncilă a anunțat că revine în politică, după ce a plecat din PSD „după 26 de ani”. Aceasta s-a înscris într-un nou partid pentru că nu mai rezona cu „deciziile actualei conduceri”. Grupul politic din care fostul premier face acum parte a fost înființat la începutul acestui an și își propune să promoveze o politică „în slujba cetățenilor”.

Fostul premier Viorica Dăncilă a plecat din PSD și s-a înschis într-un alt partid

Viorica Dăncilă a transmis, printr-un mesaj pe Facebook, că s-a înscris în Partidul Națiune Oameni Împreună (NOI), la conducerea căruia nu se află persoane cunoscute publicului larg.

„După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formaţiuni politice noi. Partidul ,,Naţiune Oameni Împreuna”(NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroşi, oameni care au decis să nu mai stea deoparte. Nu a fost uşor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas.

L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulţi dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulţi români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune şi rele.

De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage şi multe critici. Însă, ca un om care îşi iubeşte ţara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine”, a scris Dăncilă, marţi, pe pagina sa de Facebook.

„Viziunea lor se identifică cu viziunea mea”

Oficialul a menționat că nu revine în politică pentru a putea ataca celelalte partide, ci pentru „un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național”.

„Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susţin şi care mă defineşte, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului ,,Naţiune Oameni Împreună”(NOI). Am găsit aici oameni care nu au mai făcut politică, oameni serioşi, cu experienţă relevantă în domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazată pe patriotism, adevăr, consens, comuniune, credinţă autentică, se identifică cu viziunea mea, cu ceea ce îmi doresc pentru România şi pentru români.

Citeste si:
Cum a aflat fiul Vioricăi Dăncilă că a fost adoptat. A fost...
Cum a aflat fiul Vioricăi...

Am făcut acest pas având convingerea că, indiferent dacă am mai făcut sau nu politică, indiferent în ce partid am activat, fiecare avem datoria de a ne implica, dacă ne dorim un viitor mai bun”, a mai notat aceasta.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.