Social 23 Iunie 2019 15:29
Inotul in ocean creste vulnerabilitatea la infectii ca urmare a modificarii microbiomului de pe piele si poate conduce la aparitia unor riscuri mai mari la adresa sanatatii, conform unui studiu prezentat sambata de oameni de stiinta americani, citat de Xinhua.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din California a identificat o asociere intre infectiile cutanate si inotul in oceane.

Chiar si o sesiune de doar zece minute de inot in ocean poate "spala" bacteriile benefice prezente pe piele si poate duce la inlocuirea acestora cu cele care traiesc din apele deschise.

"Informatiile noastre demonstreaza pentru prima data ca expunerea la apa oceanului poate modifica diversitatea si compozitia microbomului prezent pe pielea umana", a declarat Marisa Nielsen, una dintre autorii principali ai studiului prezentat la sesiunea anuala de conferinte a Societatii Americane de Microbiologie - ASM Microbe 2019 - organizata in perioada 20-24 iunie in San Francisco.

Potrivit uneia dintre concluziile cercetarii, bacterii din genul Vibrio au fost descoperite pe pielea umana dupa sesiuni de inot in ocean, in cantitati de zece ori mai mari fata de cele din esantioanele de apa prelevate si analizate, scrie Agerpres.

Nielsen a precizat ca un studiu anterior a subliniat rolul esential pe care il joaca microbiomul de pe pielea umana in functionarea sistemului imunitar. Un microbiom sanatos confera protectie impotriva infectiilor provocate de microbii patogeni care se ataseaza de piele, a adaugat cercetatoarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.