Social 7 Mai 2019 13:18
O a doua tornada s-a format in apropiere de Calarasi, in decurs de o saptamana.

O fotografie a fost postata pe pagina de Facebook a Consiliului Judetean Calarasi, care ilustreaza tornada formata luni dupa-amiaza, in localitatea Cuza-Voda.

Pe data de 30 aprilie o alta tornada s-a format la Drajna, un autocar cu 39 de pasageri, fiind lovit de aceasta si rasturnandu-se.

In urma tornadei din zona Drajna – Dragalina, peste 400 de familii din judetul Calarasi au ramas fara curent electric.

Cod rosu de furtuna in Calarasi

Luni seara judetele Ialomita si Calarasi s-au aflat intre orele 17:00 si 18:30 sub COD ROSU de furtuna.

”Vantul a avut intensificari care au depasit 100 de km pe ora. In zona respectiva, exista un aspect tornadic, un mezociclon destul de puternic.

Ultima saptamana a fost caracterizata de episoade cu instabilitate atmosferica specifica mijlocului de vara. Nu este de neintalnit, insa aceste episoade repetate nu au frecventa la sfarsit de luna aprilie si inceput de mai”, a spus meteorologul Gabriela Bancila pentru Realitatea TV.

Cum se formeaza o tornada

O tornada este o coloana de aer care se roteste cu violenta si care se afla in contact cu pamantul. Daca nu provine de pe urma unei furtuni, atunci poate fi vorba despre o circulatie a prafului, noteaza realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.