Yuppy 17 Aprilie 2019 16:55 de Clara Vacaru
Nicoleta si-a vopsit parul luni si a venit cateva zile asa la scoala, iar profesoara i-a atras atentia sa se tunda sau sa isi vopseasca parul in nuanta ei naturala. Joi, a avut loc incidentul de la scoala. Fata de 11 ani povesteste ca profesoara a venit "tulburata" la ora si cu foarfeca adusa de-acasa in geanta. I-a tranit foarfeca pe masa, iar eleva a inteles din acest gest ca trebuie sa isi taie din par.

Fata a luat foarfeca si a vrut sa isi taie o suvita, dar a ezitat. In acel moment, o colega a spus ca stie ea sa tunda si s-a oferit sa ii taie parul. Profesoara de istorie le-a trimis in ultima banca, unde eleva a fost tunsa.

"La ultima ora, a intrat in clasa foarte tulburata, si-a aruncat geanta pe catedra si mi-a pus o foarfeca pe banca. Eu credeam ca se refera sa-mi tai parul. Am apucat sa-mi tai din par putin si o colega a spus ca stie sa tunda si a lasat-o pe ea. De fata cu toti colegii, care au ras de mine", spune eleva, precizand ca profesoara a pus foarfeca pe banca si i-a spus ca stie ce are de facut.

Sursa foto: stirileprotv.ro

In timpul in care fata era tunsa in spatele clasei, profesoara si-a continuat ora de istorie. Copila, care avea parul lung pana la mijloc, a fost tunsa pana la umeri.

"In ora, ea a predat lectia si pe noi ne-a dus in spatele clasei. Ne-a pus pe un scaun sa ma tunda" spune Nicoleta.

La finalizarea orei, profesara i-a spus fetei ca ii va creste parul la loc.

Mama fetei a povestit, pentru presa locala, ca ea a fost cea i-a permis fiicei sale sa se vopseasca, la un salon de coafura. Insa, a aflat ca fata a fost tunsa nu de la profesoara, ci de la mama unei alte eleve.

Nici in ziua in care fetita i s-a intors suparata de la scoala, parintii nu au fost informati despre incident, nici de diriginte, dar nici de conducerea scolii. Si asta chiar daca, potrivit Regulamentului de Ordine Interioara, astfel de probleme se discuta cu parintii si nu cu copiii minori, informeaza site-ul presasm.ro.

"Nici la Nicoleta, nici mie nu mi-au zis nimic. Nici la unul din familie nu i-au zis nimic. Ca nu-i bine asa. Sa facem ceva cu parul fetitei. Nu ne-a zis nimeni nimic. A avut un păr foarte lung mai jos de mijloc”, a declarat mama Nicoletei.

Citeste si:
O elevă care a supraviețuit atacului de de la liceul din Uvalde:...
O elevă care a supraviețuit...

Sunata, diriginta a recunoscut ca a gresit, insa nu si-a cerut scuze.

Ce prevede regulamentul scolii

Regulamentul scolii nu interzice parul vopsit, iar profesorii nu pot sanctiona unilateral elevii.

Majoritatea scolilor din Romania au preluat Regulamentul aprobat la nivel national, cu mici modificari. In variantele publicate pe site-ul Ministerului Educatiei nu se spune nimic despre parul vopsit.

Cat priveste o sanctiune, ea nu poate fi aplicata de cadrul didactic. Incalcarea Regulamentului si hotararea unei sanctiuni poate veni doar din partea Consiliului Profesoral.

Directorul scolii spune ca s-a facut o comisie, care va discuta si care va incerca sa afle adevarul. Profesoara lucreaza in invatamant de mai bine de 20 de ani si pana acum nu au fost depuse reclamatii la adresa acesteia.

Politia a deschis o ancheta in acest caz.

Citeste si:
Un militar francez a fost găsit mort în camera unui hotel din Capitală
Un militar francez a fost...

Pentru umilinta pe care a suferit-o fetita lor, parintii sunt decisi sa mearga in instanta. Tatal fetitei a precizat si ca va depune o plangere in acest sens la Inspectoratul Scolar.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.