Social 3 Martie 2019 20:27
Peste 1.500 de persoane au pornit duminica seara, dupa ora 19,00, intr-un mars din Piata Victoriei catre Ministerul Justitiei, ei protestand fata de OUG 7 /2019 privind modificarea legilor justitiei.

Update 21.15- O parte dintre actorii Teatrului National din Capitala, intre care Victor Rebengiuc, Marius Manole si Mihai Calin, au protestat, duminica seara, in fata institutiei, ei cerand abrogarea OUG 7 si demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Acestia au declarat ca, in primul rand, au venit pentru a sustine magistratii. Actorii au avut afise si pancarte cu mesaje precum "Justitie independenta", "Tudorele, abroga OUG 7", "Toader, demisia".

"Nu e un spectacol. Nu e usor sa vii si sa protestezi, este un risc asumat. Daca lucrurile merg normal intr-o tara, nu ai de ce sa protestezi. Dar cand totul merge din ce in ce in ce mai prost (...). Putin le pasa, ei fac tot ceea ce stiu ei sa faca. De frica inchisorii, iau justitia in brate si o schimba cum vor ei. (...) Sper ca lucrurile sa nu ramana asa si, daca toti oamenii de buna-credinta ar intelege ca e cazul sa protestam, sa dovedim ca ne dam seama de ce se intampla in tara si ca nu suntem de acord din punctul de vedere al modului in care merge treaba, asta ar fi singura speranta, ca toata lumea sa inteleaga si toata lumea sa-si spuna cuvantul in legatura ce se intampla in tara asta"
, a declarat Victor Rebengiuc.

Actorii au indemnat populatia sa iasa la vot.

"Haideti sa ne luam tara inapoi, oameni buni, si repede, cat mai putem, cat mai avem ocazia, ca nu o s-o mai avem si trebuie sa stim asta",
a spus Marius Manole.


Traficul rutier a fost restrictionat pe soseaua Kiseleff si pe bulevardul Aviatorilor, sensul catre Piata Victoriei, anunta Brigada Rutiera de Politie.

Protestatarii circula pe traseul Piata Romana - Universitate - Unirii - Ministerul Justitiei, fiind blocat traficul auto pe sensul de deplasare al acestora, scrie Agerpres.

Ei scandeaza "Tu-Dorel, demisia", "Kovesi, nu uita, noi suntem de partea ta", "PSD, ciuma rosie", "Demisia, demisia". Oamenii poarta si pancarte cu mesaje cum ar fi "Fara penali'', "Fara OUG pe Justitie", "PSD-ALDE, scoase in afara legii", dar si steagrui tricolore, ale UE si SUA.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Printre participantii la protest sunt si voluntari ai USR-Plus, care strang semnaturi pentru sustinerea listei de candidati ai aliantei pentru alegerile europarlamentare.

Update 20:45 - Peste 1.000 de persoane au participat, duminica seara, la protestele desfasurate in marile orase ale tarii fata de OUG de modificare a legilor justitiei si de solidarizare cu actiunile de protest ale magistratilor.

Sibiu

Peste 500 de protestatari au marsaluit timp de cateva ore pe principalele bulevarde din municipiul Sibiu, scandand lozinci impotriva Guvernului si de sustinere a Laurei Codruta Kovesi.

Manifestantii au scandat: "Jos Tudorel, Codruta la Bruxelles!", "Liviu, Carmen, Viorica, va asteapta mititica!", "Repetenti si infractori nu va vrem conducatori!", "Justitie, nu coruptie!".

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

Protestul a inceput din fata Primariei, din Piata Mare din centrul istoric al Sibiului. Coloana de manifestanti a pornit spre bulevardul Nicolae Balcescu, spre Calea Dumbravii, bulevardul Mihai Viteazu si inapoi pe aceleasi strazi.

Cluj

Cateva sute de persoane au protestat, duminica seara, in centrul municipiului Cluj-Napoca pentru independenta Justitiei si impotriva Ordonantei nr. 7/2019. Demonstrantii au scandat timp de o ora impotriva Guvernului si au cerut inclusiv demisia membrilor acestuia, dar si alegeri anticipate.

"In democratie hotii stau la puscarie", "Justitie, nu coruptie!", "Noi nu vom fi condusi de hoti", "Anticipate", "Jos Dragnea, jos, esti un ticalos", "Uniti salvam toata Romania", au fost cateva dintre scandarile protestatarilor. De asemenea, ei au scandat si mesaje de sustinere a fostului procuror sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Citeste si:
Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de...
Ministerul Justiției a lansat...

In jurul orei 19,00, manifestantii au pornit in mars catre Prefectura Cluj, unde s-au oprit pentru a scanda mesaje impotriva Guvernului.

Iasi

Aproape 100 de persoane au venit, duminica seara, in Piata Unirii din Iasi, pentru a lua parte la protestul "Abrogati, apoi plecati", care a fost lansat pe site-urile de socializare.

Primii dintre manifestanti au venit in jurul orei 18,00 cu drapelul national si al Uniunii Europene, fluiere si vuvuzele. Ei au scandat lozinci impotriva partidului aflat la guvernare, a Guvernului si a ministrului Justitiei.

Protestatarii si-au aratat solidaritatea cu revendicarile magistratilor, dupa ce Guvernul a emis Ordonanta 7 care a modificat legile justitiei. Manifestantii au cerut si desfiintarea Sectiei pentru investigarea magistratilor.

Totodata, cei adunati in Piata Unirii din Iasi au strigat "Kovesi nu ceda, tara e de partea ta". Ei au purtat pancarte cu mesaje precum "Abrogati ordonantele odioase si plecati", "Vrem o Romanie Europeana", "PSD, ALDE vrem autostrada, nu penali pe strada".

Timis

Circa 100 de persoane au protestat duminica seara, in Piata Victoriei din Timisoara, impotriva OUG 7/2019, cei prezenti cerand "Justitie, nu coruptie!", abrogarea ordonantei si demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Organizatorii manifestatiei - Timisoara Civica - au criticat PSD si pe europarlamentarii romani care au actionat impotriva numirii fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru functia de procuror-sef al UE, intre care si pe eurodeputatul Maria Grapini, care a avut un discurs potrivnic lui Kovesi.
Citeste si:
Marșul „Bucharest Pride”, aprobat pentru 14 august, pe Calea...
Marșul „Bucharest Pride”,...

Cei prezenti au avut pancarte cu inscriptii anti PSD, anti Dragnea si au scandat "Partid de hoti si de mafioti!" si "Vrem justitie, nu coruptie!".

Actiuni de protest cu participarea catorva zeci de persoane au avut loc si la Targu Mures si Bistrita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.