Social 1 Martie 2019 12:53 de Clara Vacaru
Actorul Marius Manole a publicat pe Facebook un mesaj video prin care isi indeamna colegii artisti sa se alature protestului magistratilor fata de OUG 7.

"Duminica, 3 martie, inaintea spectacolului "Revizorul" de la Teatrul National, voi fi alaturi de colegii mei in fata teatrului, va vom astepta acolo purtand o banderola alba la mana, banderola pe care o vom purta de acum inainte pana cand acel OUG va fi retras. Acea banderola alba inseamna pentru noi libertate de expresie, inseamna ca suntem alaturi de magistratii care au avut curaj si au iesit in strada, inseamna ca sustinem statul de drept", este mesajul actorului.

"Indemn toti colegii din teatrele din Romania sa iasa duminica, 3 martie, chiar daca au, chiar daca nu au spectacol, si sa le aratam astfel guvernantilor ca nu cedam, ca nu suntem un popor usor de umilit si de ingenuncheat si ca sunt inca oameni care lupta pentru libertate. Hai, Romania!", a spus Marius Manole.

OUG 7 care modifica prevederi din legile justitiei a fost criticata vehement de magistrati si a determinat proteste ale acestora, inclusiv suspendarea activitatii. Cei mai vehementi dintre criticii actului normativ, printre care si DNA, au cerut abrogarea acestei, ca unica solutie de deblocare a situatiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.