Filosoful in varsta de 102 ani, Mihai Sora, sustine ca va continua sa protesteze in Piata Victoriei, avertizand ca in cazul in care nu ne adunam cat mai repede exista riscul sa devenim provincie ruseasca.

"Oameni buni,

Nici disperarea, nici lehamitea, nici sila nu sunt constructive.

Nu poti cladi ceva solid si viabil cu greata, din repulsie pentru cei aflati la putere.
Nu poti trai cu lehamitea atarnata de gat. Aceea nu este viata.

O dictatura nu apare ca o zana imbujorata, batand diafan in geam – toc-toc – 'Buna dimineata. Sunt dictatura!'

Daca nu ne adunam, OM CU OM, cat mai repede, vom deveni in curand provincie ruseasca. Si nu, nu va fi ca in 1948, cand aveam cizma bolsevica pe grumaz, cand nu stiam unii de altii, cand nu exista nicio sursa credibila de informare, nici precedent in istorie. Va fi mult mai rapid si mult mai pervers.

Nu veti auzi vorbindu-se ruseste pe strazi si in toate institutiile, ci tot romana aceea stricata, precara si agramata a romanilor nostri get-beget, catarati la conducerea tarii.

Nu veti vedea cozorocul Armatei Rosii, ci bastoanele Jandarmeriei romane.

Avem – fata de anii ’50 – acest avantaj tehnologic: putem comunica liber. Ne putem inca citi, auzi, organiza: OM CU OM.
Sansa aceasta (caci este o sansa) nu trebuie irosita varsandu-ne naduful ori lamentandu-ne pe facebook, ci adunandu-ne: OM CU OM – si facand-o in chip inteligent si eficient.

Nu va amagiti cu iluzia ca nu vor putea frauda alegerile! Ca veti sta cu ochii in patru, atenti la miscarile lor. Daca sunt capabili sa-si faca un Parchet pentru a controla magistratii, inseamna ca pot – in realitate – face orice.

Nu va amagiti cu iluzia ca – dand bir cu fugitii, plecand pe alte meleaguri, intr-o alta tara – veti trai linistiti si senini: spectacolul tarii voastre muribunde va va urmari pretutindeni.

Niciodata protestele noastre nu au fost mai necesare. Eu, unul, voi continua sa protestez in Piata Victoriei", a scris Mihai Sora pe Facebook.

Citeste si:
Val de reacții din partea românilor după moartea lui Mihai Șora
Val de reacții din partea...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.