Numarul deceselor cauzate de gripa in acest sezon a ajuns, vineri seara, la 18, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

UPDATE 13:06 - O femeie de 45 de ani, din Ialomita, care mai avea si alte boli, insa nu fusese vaccinata antigripal, a fost ucisa de virus.

Conform CNSCBT, al cincisprezecelea deces este al unei femei in varsta de 69 de ani, din judetul Arad, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata antigripal. Ea a murit vineri.

Un alt deces este al unui barbat de 40 de ani din Ialomita, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, si el avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Barbatul a murit in 7 ianuarie.

Vineri a mai fost inregistrat decesul unui barbat de 65 de ani, din judetul Iasi, confirmat cu virus gripal tip A, in curs de subtipare, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.

Cel de-al optsprezecelea deces este al unui tanar de 19 ani, din judetul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Acesta a murit luni, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.