Meteorologii informeaza ca se vor inregistra temperaturi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada in zilele care urmeaza, potrivit libertatea.ro.
"La trecerea dintre ani, ne asteptam sa inregistram ninsori predominant la munte, e adevarat ninsori slabe, nu excludem Transilvania si Maramures, nordul Moldovei, in rest precipitatii slabe mixte. Nu excludem ca si la Bucuresti sa avem fulguieli slabe. Pentru prima zi a anului, vorbim de o vreme in general apropiata de normalul climatologic al primelor zile. Dupa care, asa cum arata datele, o masa de aer mai rece din 4-5-6 ianuarie in care sa avem maxime negative in buna parte din tara, exceptand partea de sud, est si usor in sudul Moldovei, unde or sa fie maxime undeva la 2-4 grade Celsius. In rest maxime -7 pana la 0 grade Celsius", a declarat directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie la Digi 24.

Cum va fi vremea pana de Boboteaza, pe 6 ianuarie

  • Banat. Tendinta de racire va aduce minime regionale intre -6 si -4 grade. Probabilitatea pentru precipitatii slabe cantitativ se va mentine pana pe 6 ianuarie.
  • Crisana. Tendinta de racire se va resimti si la valorile minime, media urmand sa coboare spre -6 grade. Probabilitatea pentru precipitatii slabe cantitativ se va mentine pana pe 6 ianuarie.
  • Transilvania. La inceputul lunii ianuarie este prognozata o noua scadere a temperaturii, ce va aduce maxime usor negative, in medie, de la -3 la -2 grade, conform prognozei.
  • Maramures. In saptamana 31 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019, vremea va intra intr-un proces de racire treptata, astfel incat media maximelor va fi in scadere de la zero grade spre -3 grade, iar cea a minimelor de la -4 pana in jurul a -8 grade.
  • Moldova. In saptamana 31 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019, vremea va intra intr-un proces de racire treptata, astfel incat media maximelor va fi in scadere de la zero grade spre o oscilatie de la -3 la -2 grade, iar cea a minimelor de la ecartul cuprins intre -4 si -3 grade, spre -8 grade.
  • Dobrogea. Pana la inceputul anului 2019, temperatura aerului va fi constanta, in medie cu valori diurne de 2 - 4 grade si nocturne intre de -2 si zero grade. Dupa data de 2 ianuarie este posibila o usoara scadere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0 - 1 grad si ale minimelor intre -4 si -3 grade.
  • Muntenia. Pana la inceputul anului 2019, regimul termic nu va avea variatii semnificative si va fi apropiat de cel specific perioadei, cu maxime in medie intre 2 si 4 grade, si minime intre -4 si -1 grad. Dupa data de 2 ianuarie este posibila o racire usoara, astfel ca valorile diurne sa tinda spre medii de zero grade, iar cele nocturne spre o medie in jurul valorii de -6 grade.
  • Oltenia. Pana la inceputul anului 2019, temperatura aerului nu va avea variatii semnificative si va fi apropiata de cele specifice perioadei, in medie cu valori diurne de 3 - 5 grade si nocturne intre -3 si -1 grad. Dupa data de 2 ianuarie este posibila o usoara scadere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0 - 2 grade si ale minimelor intre -5 si -4 grade.
  • La munte sunt asteptate ninsori.
  • Pe litoral se vor inregistra cele mai ridicate temperaturi in noaptea de 31 spre 1. Vor fi temperaturi pozitive de 0-1 grad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.