Sfantul Sinod anunta ca a evaluat rezultatele referendumului pentru redefinirea familiei, stabilind ca pastoratia si misiunea Bisericii trebuie sa se adreseze nevoilor tinerilor si familiilor.

Joi a avut loc sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), in cadrul careia a fost evaluat si rezultatul referendumului pentru redefinirea familiei din 6-7 octombrie, referendum ce nu a atins pragul necesar de prezenta pentru a stipula ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”. Textul constitutional actual foloseste cuvantul „soti” in loc de „un barbat si o femeie”.

"Pastoratia si misiunea Bisericii trebuie sa se adreseze nevoilor tinerilor si familiilor, folosind o cateheza adecvata si o prezenta a pastorilor in mijlocul lor. Intensificarea slujirii liturgice, a vietii parohiale si a filantropiei sociale este o prioritate", arata Patriarhia Romana, intr-un comunicat de presa, potrivit Hotnews.ro.

Printre alte decizii luate de Sfantul Sinod se numara: aprobarea solicitarii Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei de canonizare a Episcopului Dionisie Erhan al Cetatii Albe-Ismail (1934-1943). Sfantul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetatii Albe-Ismail, va fi inscris in Calendarul Bisericii Ortodoxe Romane si praznuit anual in ziua de 17 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.