Politistii Capitalei au retinut, joi, un barbat, in varsta de 52 de ani, banuit de savarsirea a 20 de infractiuni de agresiune sexuala, 17 infractiuni de viol, o infractiune de exercitare fara drept a profesiei de medic si 26 de infractiuni de violare a vietii private.

Potrivit unui comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB), in perioada 2016 - februarie 2017, barbatul de 52 de ani ar fi creat mai multe domenii de e-mail de tip scam, pe care le posta in mediul virtual, ca adrese de corespondenta pentru diverse interviuri de angajare pe anumite posturi.

Dupa ce persoanele se aratau interesate de posturile respective, erau indrumate catre un "medic" cu care ar fi colaborat pretinsele firme care faceau angajari, acesta fiind cel care genera si mesajele de anunt, fara ca in realitate barbatul sa si detina aceasti calitate.

"Dupa ce persoanele vatamate erau supuse unui pretins examen psihologic, barbatul si-ar fi declinat si calitatea de medic specialist si, prin false diagnostice de natura a alarma persoanele, le determina sa accepte sa fie supuse unui control ginecologic, prin aplicarea unor metode neconventionale, ce ar fi condus la eliminarea pericolului cu privire la sanatate"
, se arata in comunicatul DGPMB transmis, vineri, Agerpres.

Pretinsele examinari medicale se desfasurau intr-o incapere in care erau amplasate mai multe camere video disimulate, creandu-se in acest sens o arhiva cu materiale pornografice.

In acest caz procurorii au pus in miscare actiunea penala impotriva barbatului, dosarul fiind inaintat Judecatoriei Sectorului 6, cu propunere de arestare preventiva.

Actiunea a fost desfasurata de politisti din cadrul DGPMB, Serviciul Investigatii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.