Specialistul mexican Francisco Rivera vorbeste despre cauzele si simptomele celei mai frecvente afectiuni in randul populatiei active, potrivit EFE.

Excesul de greutate si sedentarismul, pozitiile corporale incorecte, la care se adauga anxietatea si stresul se numara printre cauzele ce pot provoca lombalgie, cea mai frecventa afectiune in randul populatiei active, conform expertului.

"Aceasta problema poate provoca limitare functionala si incapacitate de munca de pana la 10 zile, fapt ce contribuie la o proasta calitate a vietii", a declarat Rivera, expert la Instituto Mexicano del Seguro Social (IMSS).

El a declarat ca aceasta afectiune se caracterizeaza prin durere in regiunea de jos a spatelui, care se poate prelungi pana la regiunea posterioara a muschilor si picioarelor, provocand neplacere si disconfort.

Traumatologul ortoped a declarat ca lombalgia, in majoritatea cazurilor, se caracterizeaza prin dureri care se pot rezolva cu medicamente si repaus. "Pentru a evita reaparitia lor este insa necesara schimbarea stilului de viata, mai ales eliminarea excesului de greutate sau obezitatea si realizarea in mod regulat de exercitii fizice", a avertizat el.

Rivera a explicat ca aparitia acestor dureri reprezinta "un avertisment al organismului" ca are nevoie sa fie protejat, altminteri, pe termen lung, afectiunea poate genera schimbari structurale ale coloanei, care necesita interventii chirurgicale pentru a fi rezolvate si care nu pot fi vindecate in proportie de suta la suta, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.