Vicepremierul Ana Birchall a declarat marti, in contextul implinirii a 17 ani de la atentatele din SUA, ca astfel de amenintari sunt mai prezente ca niciodata, iar lupta pentru o lume mai buna trebuie continuata.

"Astazi se implinesc 17 ani de la teribilele atentate teroriste din 11 septembrie 2001, momentul care a schimbat definitiv lumea in care traim si punctul dincolo de care am invatat, cu siguranta, sa pretuiesc mai mult viata si sa lupt mai mult pentru umanitate si pentru valorile democratice. An de an, in aceasta zi, revin imaginile si sentimentele de groaza care au cuprins intreaga lume, o zi de trista amintire in care 2.996 de oameni au pierit fara vina.

Pentru mine personal, ziua de 11 septembrie are o semnificatie si mai adanca. In acea perioada, lucram pe Wall Street. Ii multumesc Bunului Dumnezeu pentru ca mi-a schimbat destinul in acea zi si m-a impiedicat sa ajung la World Trade Center la acea ora fatidica. Atmosfera care se simtea in aer atunci, dar si in lunile care au urmat, este greu de descris in cuvinte dar, cu siguranta, pentru mine a fost o lectie de caracter, mandrie, demnitate si solidaritate umana care m-au influentat foarte mult. Este o lectie care va ramane cu mine pentru totdeauna.

Din cenusa turnurilor gemene a luat fiinta Ground Zero, un loc simbolic al neuitarii, dar si un spatiu al renasterii fiindca Statele Unite vor continua sa reprezinte etalonul de forta si solidaritate in lupta cu teribilul flagel al terorismului.

Astazi, traim intr-o lume care inca se mai afla sub influenta acelor evenimente, o lume in care terorismul si radicalizarea persista si rapesc in fiecare zi nu doar suflete, ci si cate un strop de umanitate. Este cu atat mai important pentru noi toti ca astfel de momente sa nu fie uitate, pentru a putea fi constienti de faptul ca astfel de amenintari sunt mai prezente ca niciodata si ca lupta pentru o lume mai buna trebuie continuata", a scris Ana Birchall intr-o postare pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.