Social 12 August 2018 15:29
Grupul "Coruptia ucide" a anuntat pe pagina de Facebook organizarea unui nou protest pentru duminica, in fata Guvernului.

UPDATE 00:45- A treia zi de proteste s-a incheiat fara incidente majore.

UPDATE 22:36- O parte dintre protestatarii prezenti in fata Guvernului au plecat in mars pe Calea Victoriei, coloana indreptandu-se catre Parlament. Circulatia pe Calea Victoriei si strazile adiacente este blocata.

UPDATE 22:19- Potrivit Jandarmeriei Bucuresti, "un barbat in varsta de aproximativ 35 de ani a fost indicat de persoanele din Piata Victoriei ca avand un comportament suspect, el fiind extras si condus la sectia de politie pentru a fi legitimat si sanctionat (daca va fi cazul)".

UPDATE 21:29- Peste 12.000 de persoane scandeaza "Demisia".

UPDATE 21:23- Proteste in tara: peste 2.000 de persoane la Sibiu, circa 1.500 la Iasi si Cluj, aproximativ 500 in Brasov si alte cateva sute in Timisoara.

UPDATE 21:05- Protestatarii au aprins lanternele telefoanelor.

UPDATE 20:56- Peste 10.000 de persoane s-au adunat in Piata.

UPDATE 20:30-
Piata Victoriei devine neincapatoare, la acest moment fiind aproape 7.000 de persoane.

UPDATE 20:25- Sute de persoane participa la protestele antiguvernamentale aflate in desfasurare duminica seara in marile orase din tara, fiind peste 1.000 de oameni in strada la Sibiu, 300 la Iasi, 200 de persoane la Cluj Napoca, 100 la Brasov. Peste o mie de oameni marsaluiesc pe principalele bulevarde din Sibiu. Manifestantii cer demisia Guvernului si organizarea de alegeri anticipate. Protestarii au steaguri, vuvuzele si pancarte cu mesaje antiguvernamentale. Participantii la protest au autorizatie de la Primarie sa marsaluiasca pana la ora 22.00, pe o distanta de 14 kilometri din oras, pe traseu fiind si casa presedintelui Klaus Iohannis.

UPDATE 20:11- Cei mai multi dintre protestatarii prezenti in Piata Victoriei sunt asezati in centrul pietei, altii in fata Muzeului Antipa, spre intersectia cu Bd. Ion Mihalache. Printre protestatari se afla si parinti veniti cu copii, unii chiar in carucioare si cu biciclete.

Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

Unul dintre protestatari flutura un urias drapel alb pe care, alaturi de harta Romaniei, este scris "Decembrie 1989". Oamenii din piata au steaguri tricolore, precum si ale UE, NATO, SUA, Angliei si Canadei, unii sufla in vuvuzele, iar altii scandeaza "PSD - Ciuma rosie!", "Demisia!", "Hotii".

Unii dintre protestatari poarta tricouri negre cu inscriptia "#nucedam", iar altii au pancarte cu sloganuri precum: "Rusine Jandarmeriei Romane", "In an centenar ati luptat impotriva cetatenilor. La multi ani Romania", "Demisia", "Coruptia ucide", "Tradatori de neam si tara", "Fara violenta", "Bine ati venit acasa", "PSD=PCR", "Alegeri anticipate", "Hotii".

Politia Capitalei a anuntat ca a fost restrictionat traficul pe Soseaua Buzesti catre Piata Victoriei. A fost restrictionat traficul pe strada Paris. De asemenea, se restrictioneaza traficul pe Soseaua Kiseleff catre Piata Victoriei, de la intersectia cu str. Arh. Ion Mincu si pe Bd. Aviatorilor, de la intersectia cu str. Arh. Ion Mincu, scrie Agerpres.

Citeste si:
Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
Povestea zilelor săptămânii....

In zona Pietei Victoriei sunt desfasurate efective de jandarmi, politisti si echipaje SMURD.

UPDATE 20:03-
Jandarmii au largit perimetrul unde pot sta oamenii, avand in vedere ca s-au strans deja peste 3.000 de persoane.

UPDATE 19:45- Numarul oamenilor creste de la minut la minut. Peste 2.000 de oameni scandeaza "Nu vrem sa fim o natie de hoti!".

UPDATE 19:20- Circa 1.000 de persoane s-au strans in Piata Victoriei, potrivit hotnews.ro.

Evenimentul este intitulat "Nu cedam", iar oamenii ar urma sa se stranga in Piata Victoriei incepand cu ora 18:00, potrivit stirileprotv.ro.

"Nu putem da inapoi! Nu dupa ce PSD-ALDE a utilizat un aparat de represiune impotriva propriilor cetateni pe care chipurile ii guverneaza si le apara drepturile.

Este inacceptabil, incalificabil si nu putem ramane impasibili.

Citeste si:
Cristina Cioran și Alex Dobrescu s-au luat la ceartă în plină...
Cristina Cioran și Alex...

Ramanem in strada pana la caderea Guvernului Dancila!

Plecati pana nu moare cineva!", se arata in mesajul organizatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.