Social 10 Iulie 2018 12:04
O avocata din Iasi este obligata sa-i plateasca daune propriului client, printr-o decizie a Tribunalul Iasi, pentru ca nu si-a reprezentat corespunzator clientul.


Clientul, Valentin Ursachi, un roman stabilit in SUA de 19 ani, i-a imprumutat unui prieten suma de 1.000 de dolari. Cum nu si-a mai primit banii inapoi, barbatul a decis sa actioneze in instanta, moment in care a apelat la serviciile avocatei Iuliei Medeleanu. In anul 2014, cand a depus o cerere de chemare in judecata in numele lui Ursachi la Judecatoria Iasi, avocata a primit initial 200 de lei si apoi alti 600 de lei. Pe data de 16 sepetembrie, in acelasi an, Judecatoria Iasi a hotarat anularea cererii de chemare in judecata pe motiv ca nu a fost achitata taxa de timbru.

Tribunalul Iasi a admis apelul si a decis ca avocata Medeleanu sa ii plateasca si daune morale de 2.000 de lei barbatului. "In ceea ce priveste prejudiciul moral, tribunalul constata ca atingerea adusa dreptului la integritate psihica prin lezarea increderii in profesionisti rezulta din materialitatea faptei ilicite savarsite de catre parat (n.r. - avocata), avand in vedere faptul ca reclamantul a incheiat un cotract de asistenta juridica plecand tocmai de la premisa de profesionalism de care trebuie sa dea dovada cabinetele de avocat si de incredere in actiunile acestora. Or atat timp cat paratul, in calitate de profesionist al dreptului, a inregistrat o cerere de chemare in judecata informa a adus atingere dreptului nepatrimonial al reclamantului", a motivat Tribunalul Iasi, potrivit Adevarul.ro.

"M-am simtit injunghiat pe la spate de omul pe care l-am platit sa ma reprezinte. Ulterior, m-am simtit tradat de un sistem a carui menire este sa te ajute", a spus Ursachi. Avocata a precizat ca isi asuma greseala si ca va respecta decizia instantei: "Orice om greseste, si imi asum aceasta greseala de care imi pare foarte rau".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.